Senioren ontwikkelen pratende geraniums

T-Mobile en Klup organiseren IoT-workshop

Dertig senioren hebben tijdens een internet of things (IoT)-workshop een eigen IoT-oplossing ontwikkeld om de groei en (vocht)behoeftes van een geranium op afstand te volgen. De workshop werd georganiseerd door Futurelab (het innovatiecentrum van T-Mobile) en Klup, aanbieder van een sociale smartphoneapp voor 50-plussers. Zij willen met de opgedane kennis IoT-oplossingen voor de maatschappij ontwikkelen.

Tijdens de IoT-workshop maakten senioren een IoT-apparaat voor een geranium. Ze bouwden een IoT plantsensor, waarmee de groei en bloei in kaart werd gebracht door temperatuur, licht en vocht te meten. De groei en behoeftes van de planten worden vervolgens op afstand gevolgd. Als de geranium bijvoorbeeld water nodig heeft, wordt dit via een bericht op je telefoon of ander digitaal apparaat gemeld.

Sociaal component

Doel van de workshop was om ervaringen van ouderen met het internet of things in kaart te brengen. T-mobile en Klup willen de opgedane kennis en inzichten inzetten om IoT-oplossingen voor de maatschappij te ontwikkelen.

Ewout Karel, innovatiemanager bij Futurelab vertelt dat 50-plussers als geen ander weten hoe de komst van nieuwe technieken de maatschappij beïnvloedt. ‘Wij kunnen veel van hen leren en dit meenemen in de ontwikkeling van relevante ideeën.’

De innovatiemanager hoort vaak dat 50-plussers een sociaal component in de techniek missen. In zijn ogen liggen juist daar kansen voor IoT. ‘Denk bijvoorbeeld aan een brandalarm dat wordt aangesloten op het netwerk van jouw buren. Hierdoor worden óók zij gewaarschuwd als er brand ontstaat. Dit draagt direct bij aan de veiligheid.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een beetje vreemd dat "Senioren" al bij 50-plus begint als je pas 17 jaar later met pensioen gaat..
Ik zit boven de 50 en ben op m'n werk nog steeds met innovaties bezig.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-10T10:59:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.