Eerste sms voor 107.000 euro geveild

Het allereerste sms’je dat ooit werd verzonden, heeft tijdens een veiling in Parijs 107.000 euro opgebracht. Deze sms uit 1992 met de tekst Merry Christmas (15 letters) ging vandaag als non-fungible token (NFT) onder de hamer.

De hoogste bieder kan de sms-boodschap echter niet op een mobiel kunnen tonen. De nieuwe eigenaar krijgt alleen de digitale code, een certificaat van echtheid dat als origineel geldt. Het veilinghuis Aguttes geeft er wel een digitaal fotolijstje bij, waarop de code valt te zien.

Het miljardenbedrijf Vodafone, dat de sms liet veilen, steekt de opbrengst niet in eigen zak. De verkoper van de NFT doneert het geld aan de vluchtelingenorganisatie Unhcr. Overigens lag de opbrengst aan de ondergrens van de ramingen. Aguttes had gedacht dat deze unieke sms tussen de 100.000 en 200.000 euro zou opbrengen.

Andere veilingen

Voormalig Twitter-topman Jack Dorsey verkocht zijn eerste tweet afgelopen maart voor 2,9 miljoen dollar. De oorspronkelijke bestanden van de broncode voor het World Wide Web verwisselden als NFT voor 5,4 miljoen dollar van eigenaar. Sir Tim Berners-Lee, de bedenker van het wereldwijde web, liet de broncode eind juni bij Sotheby’s veilen. Ook deze opbrengst ging naar een charitatief doel.

Maar het absolute record voor NFT’s staat op naam van kunstenaar Mike Winkelmann, die zichzelf Beeple noemt. Bij Christie’s leverde zijn digitale kunstwerk Everydays: the First 5000 Days 69,3 miljoen dollar op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-22T09:24:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.