Antea organiseert langste Europese dronevlucht

Xpedition New Horizons: van Oranjewoud naar Kopenhagen

Dronevlucht Antea Group

Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group wil op korte termijn een internationale dronevlucht realiseren. De 750 kilometer lange Xpedition New Horizons moet plaatsvinden tussen het Friese Oranjewoud en Kopenhagen. ‘Met deze uitdaging willen wij laten zien waar drones in de nabije toekomst veilig voor in zijn te zetten en wat dit aan waardevolle informatie kan opleveren voor het duurzamer maken van onze leefomgeving’, zegt Coert Ruseler, businesslijndirecteur Milieu, Veiligheid & Gezondheid van Antea Group.

De voorbereidingen voor de dronevlucht zijn in volle gang. Hierbij komt het nodige kijken. ‘De vlucht moet allereerst veilig gebeuren’, licht Ruseler toe. ‘Wij onderzoeken per land wat hiervoor nodig is en wat er qua traject kan en mag. Je vliegt over drie landen en moet weten hoe je soepel tussen verschillende netwerken kunt schakelen. Ook hebben we toestemming nodig voor een dronevlucht door drie nationale luchtruimen. Alleen al de voorbereiding is een leerzame ontdekkingstocht.’

Wereld duurzamer maken

"We willen dat opdrachtgevers, samenwerkingspartners en kennisinstituten meedenken over het goed en veilig uitvoeren van onze dronevlucht"

Dit pionieren past binnen het 1001-dagenplan waarmee het bureau de komende jaren inzet op innovatie, zichtbaarheid, human capital en duurzaamheid. ‘Bij Antea geloven we in de kracht van innovatie en de bijdrage die we hiermee kunnen leveren aan een betere en duurzame samenleving’, aldus Mark van Esterik, changemanager innovatie. ‘Dit geldt voor ons zelf maar vooral ook voor de generaties na ons. Hierbij vinden we samenwerking belangrijk. Alleen samen kunnen we de wereld duurzamer maken. Om op korte termijn stappen te kunnen zetten, willen we een oproep doen aan onze opdrachtgevers, samenwerkingspartners en kennisinstituten om mee te denken over het goed en veilig uitvoeren van onze dronevlucht.’

Wanneer de dronevlucht gaat plaatsvinden, is nog niet bekend. ‘De plannen krijgen vorm, maar er is ook nog het nodige werk te verzetten’, vervolgt Ruseler. ‘Het is onze ambitie om de dronevlucht dit najaar te verwezenlijken. Dan vieren wij ons 70-jarig jubileum. Een dronevlucht vanuit de plaats van oprichting, Oranjewoud, naar de duurzaamste stad van Europa, Kopenhagen, dat is natuurlijk een prachtig verhaal en een prachtige mijlpaal.

Dronetechnologie

Antea Group investeert al enkele jaren in dronetechnologie. Zo zet het drones, zoals robothond Spot, in voor de inspectie van kunstwerken, industriële sites en de monitoring van verkeersituaties. Het bureau is daarnaast een van de partners binnen de Dutch Drone Delta waaraan partijen als Schiphol, KLM, Rijkswaterstaat, Port of Rotterdam en het Ministerie van I&W deelnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-18T11:46:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.