In het Evoluon begint de toekomst van gisteren

Tot 23 maart 2023 tentoonstelling over toekomstdromen uit het verleden

Evoluon Eindhoven

Hoe keken mensen vroeger naar de toekomst? Het is de centrale vraag van RetroFuture, de tentoonstelling over de toekomst van het verleden. De tentoonstelling opent zaterdag 24 september in het Evoluon en loopt tot 23 maart 2023.

Een toepasselijkere locatie hadden ze er niet voor kunnen vinden. Natuurlijk strijkt een tentoonstelling over toekomstdromen neer in het futurologische Evoluon in Eindhoven.

'Wie de wereld naar zijn hand wil zetten, moet vooruitkijken, de toekomst in.' De makers van de tentoonstelling leggen op een loodzware retrowebsite uit dat verandering en vernieuwing in gang worden gezet door mensen die geloven dat de wereld beter of anders kan. 'Het zijn kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers en grote denkers, die tastbaar maken wat anderen nog niet zien.'

Eeuwige toekomstdromen

"Wie de wereld naar zijn hand wil zetten, moet vooruitkijken"

RetroFuture is een tentoonstelling over de eeuwige toekomstdromen van de mensheid. De reis bestaat uit vier delen, ondergebracht op de vier ringen van het Evoluon. Op de eerste ring maak je kennis met tien universele toekomstdromen, gezien door de ogen van hedendaagse kunstenaars. Bezoekers maken kennis met mensen als Chriet Titulaer, Jules Verne en Octavia Butler. Ook Alan Turing, naamgever van Computable en een van de grootste pioniers uit de moderne informatica, komt aan bod.

Op de tweede en derde ring ontdek je hoe deze dromen aan de wieg staan van de grootste en kleinste voorspellingen en van de tastbare realiteit. Op de vierde ring sluit je af met de toekomstdromen van vandaag, onder andere met een ontdekkingsreis in een vr-tijdmachine.

Een bezoek aan RetroFuture kost maximaal 14,50 euro. Voor de virtual reality-reis geldt nog wel een toeslag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-23T17:21:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.