Managed hosting door True

Thales werft securitytalent via escaperoom

Dit artikel delen:

Cybersecurityspecialist Thales heeft een creatieve manier bedacht om securitytalent te herkennen. Het neemt een grote witte box (van zo’n twee vierkante meter) mee naar ict-gerelateerde beurzen, waarin een escaperoom is ingericht.

Het scenario dat zich in de room ontvouwt, is gebaseerd op een reële dreiging binnen een security operation center. Een hacker heeft via een usb-stick het computersysteem geïnfiltreerd, waardoor een nationale ramp dreigt. Deelnemers krijgen tien minuten de tijd om puzzels op te lossen en zo de code te kraken om de kamer te verlaten. En hier komt het: de manier waarop de deelnemers de puzzels te lijf gaan, geeft Thales inzicht in de security-skills van deze deelnemers.

De escaperoom debuteerde tijdens de Cyber Security Week in september vorig jaar. Ook was deze te vinden op de Thales-stand tijdens de gecombineerde ict-beurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo.

(Deze bijdrage is afkomstig uit Computable Magazine, editie 01/2018.)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-15T11:02:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.