Managed hosting door True

Magazine

Thales werft securitytalent via escaperoom

 

Cybersecurityspecialist Thales heeft een creatieve manier bedacht om securitytalent te herkennen. Het neemt een grote witte box (van zo’n twee vierkante meter) mee naar ict-gerelateerde beurzen, waarin een escaperoom is ingericht.

Het scenario dat zich in de room ontvouwt, is gebaseerd op een reële dreiging binnen een security operation center. Een hacker heeft via een usb-stick het computersysteem geïnfiltreerd, waardoor een nationale ramp dreigt. Deelnemers krijgen tien minuten de tijd om puzzels op te lossen en zo de code te kraken om de kamer te verlaten. En hier komt het: de manier waarop de deelnemers de puzzels te lijf gaan, geeft Thales inzicht in de security-skills van deze deelnemers.

De escaperoom debuteerde tijdens de Cyber Security Week in september vorig jaar. Ook was deze te vinden op de Thales-stand tijdens de gecombineerde ict-beurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo.

(Deze bijdrage is afkomstig uit Computable Magazine, editie 01/2018.)

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6280155). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.