Baas Bas van Afas ‘blinkt uit in zaken’

Nieuwste deel van Ziggo’s docu-reeks verklapt geheim achter succes softwarebedrijf

Still van Bas van der Veldt uit de Ziggo-docu

Never a dull moment met Bas van der Veldt, de bezielende leider van Afas Software. Volgens hem is ondernemen óók entertainen! En goed leidinggeven is zo min mogelijk leiding geven! Hij wil Nederland beter laten ondernemen. Efficiënter ook, en winstgevender én leuker!

Kijken naar de achtste en nieuwste aflevering van de Ziggo-serie Uitblinkers in Zaken is een lesje succesvol ondernemen. Niet dat een nuchtere Hollander er echt vrolijk van wordt, maar eerlijk is eerlijk, dat ondernemen gaat Bas (41) uitstekend af. Onder zijn leiding zet de softwarebouwer Afas een prestatie van formaat neer: 121,4 miljoen euro omzet en 43,5 miljoen euro winst. Bovendien siert de naam van het bedrijf het shirt van de voetbalclub AZ, de gevel van het voetbalstadion van deze club, de gevel van een muziektheater (Afas Live) in Amsterdam én het Circustheater in Scheveningen.

Niet dat Bas, die in 2008 het roer van het familiebedrijf van zijn vader overnam, dat bereikt door met iedereen vrienden te willen zijn. Anders, hij ontziet andermans schenen en teentjes niet en durft scherp te zijn.

Hoe Bas dat wel doet? Door, maakt de documentaire duidelijk, niet op de centen te letten, omdat bezuinigen op klanten en medewerkers het begin van het einde is. ‘En dat willen wij niet.’ Over die medewerkers: die hebben het goed bij Afas, gelet op het plan om aan de overkant van het huidige bedrijfspand (waarin voetbaltafels, spelcomputers, massagestoelen en pooltafels) een 44.000 m2 groot Afas Experience Center te bouwen, een pand goed voor 750 werkplekken, een theater met 820 stoelen en sportvelden. En anders gaan ‘de bakken met geld’ wel naar het goede doel. Dat valt volgens Bas ook onder maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo).

Nog meer? Door een familiebedrijf te blijven, laat Bas in de documentaire weten. Private equity-partijen die wekelijks bij hem informeren naar een overname, kunnen volgens hem hun tijd beter besteden; voor die partijen staat een standaardmail klaar die Bas binnen een minuut terugstuurt en waarin een drieletterwoord dat begint met een ‘N’ en eindigt op ‘E’.

Uitblinkers in Zaken

In de documentaireserie 'Uitblinkers in Zaken' komen ondernemers aan het woord die uitblinken in hun vak. Zo was het woord aan de topondernemers achter Bunq, The Next Web, Corendon, Oger, New York Pizza, MAS en Studio 100. In de nieuwste aflevering staat Afas in de schijnwerpers.

Bas van der Veldt van Afas

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-12T09:54:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.