Managed hosting door True

‘Appongeluk’ is Van Dale Woord van het Jaar

Dit artikel delen:
Connected car

Appongeluk, een ongeluk waarbij een verkeersdeelnemer betrokken is die tijdens het ongeval aan het appen was, is door de Dikke Van Dale uitgeroepen tot Van Dale Woord van het Jaar voor 2017. Filpronilei en regenboogtaal staan respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Van 29 november tot en met 18 december kon gestemd worden op de tien genomineerde woorden voor het Van Dale Woord van het Jaar 2017. Ook kon gestemd worden op de publieksnominaties in vijf categorieën. Op internetsites, weblogs, Twitter, Facebook en in radio- en tv-programma’s werd de afgelopen weken vaak en veel gediscussieerd over de genomineerde woorden, en werden er oproepen gedaan om te stemmen. Er is bijna zeventigduizend keer gestemd op de kandidaten voor de verkiezing van het Woord van het Jaar 2017.

De Van Dale Woord van het Jaarverkiezing werd in voorgaande jaren gewonnen door de woorden treitervlogger (2016), sjoemelsoftware (2015), dagobertducktaks (2014), selfie (2013), project X-feest (2012), tuigdorp (2011), gedoogregering (2010), ontvrienden (2009), swaffelen (2008) en bokitoproof (2007).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-19T11:13:00.000Z Christel Tuin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.