Rappen over geldverslindende overheids-ict

Dit artikel delen:

Geblurde Ton Elias uit de videoclip Overheid.ict.

Tech-journalist Herbert Blankesteijn (onder andere BNR) laat zich ook horen op muzikaal vlak. Samen met muzikant en it'er Ron Backus heeft hij een satirische rap gemaakt over de geldverslindende ict-projecten van de overheid.

'De overheid kan je altijd tillen; de overheid heeft geen flauw idee; it-beleid is geld verspillen; de overheid zegt nooit nee', rapt tech-journalist Herbert Blankesteijn, begeleid door een mellow-funky muziekje van muzikant en it'er Ron Backus, over hoe het meestal gaat met ict-projecten van de overheid.

Op Twitter laat hij weten dat zijn inspiratie voor het rapnummer Overheid.ict kwam uit de getuigenissen van it-ondernemer René Veldwijk, kritisch volger van de overheids-ict én Computable-opiniemaker, voor de commissie-Elias. Die tijdelijke commissie ICT onderzocht in 2014 het falen van ict-projecten bij de overheid en organiseerde in de Tweede Kamer een aantal hoorzittingen. In de videoclip is de hoorzitting met VVD'er Ton Elias als voorzitter en René Veldwijk als deskundige geblurd verwerkt.    

En rappen maar:

'Updates, bugs, fixes, uren en facturen;

Tot laat in deze eeuw wordt er nog code ingeklopt;

De overheid leg je zó eenvoudig in de luren;

Hoe meer er in gestoken is, hoe moeilijker het stopt;

Hoe meer er in gestoken is, hoe moeilijker het stopt;

Hoe moeilijker het stopt;

Hoe moeilijker het stopt;

Het stopt;

Het stopt;

Het stopt…'

Overheid.ict

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-21T11:04:00.000Z Rik Sanders