VS doen onderzoek naar mysterieus microgolf-wapen

Dit artikel delen:

De Nationale Veiligheidsraad (NSC) in Washington leidt een onderzoek naar het mysterie van een geheim microgolf- of radiogolfwapen. Een niet nader genoemde statelijke actor zou deze techniek aanwenden om de hersenen van Amerikaanse diplomaten, spionnen en militairen aan te vallen. Wetenschappers houden ook rekening met de mogelijkheid dat bepaalde symptomen onbedoeld het gevolg zijn van bewakingsapparatuur op ambassades en andere zwaar beveiligde locaties.

Persbureau AP meldt dat de regering-Biden onder druk staat klaarheid in de zaak te brengen. De mogelijkheid wordt serieus genomen dat tegenstanders van de VS schadelijke aanvallen op Amerikaans personeel uitvoeren. Steeds meer functionarissen lijden aan hoofdpijn, duizeligheid en symptomen die overeenkomen met een hersenschudding. Sommigen hebben gemeld dat ze een hard geluid hoorden voordat de klachten zich plotseling voordoen. In veel gevallen is maandenlang medische behandeling nodig.

De aandoening staat bekend als het ‘Havana-syndroom’. De eerste gevallen deden zich in 2016 voor onder personeel van de Amerikaanse ambassade in Cuba. Volgens The New York Times zijn er ten minste 130 zaken in onderzoek. Een jaar geleden waren dat er nog maar enkele tientallen. 
Bijzonder alarmerend zijn de onthullingen van CNN over twee mogelijke incidenten in de omgeving van Washington, waaronder één zaak nabij het Witte Huis in november waarbij een ambtenaar duizeligheid meldde.

Advocaat Mark Zaid zegt documenten van de NSC te hebben gezien dat een niet-geïdentificeerd 'vijandig land' mogelijk een microgolf-wapen heeft 'om een vijand na verloop van tijd te verzwakken, intimideren of te doden'. Deze documenten dateren al van eind jaren negentig. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Wetenschappers houden ook rekening met de mogelijkheid dat symptomen onbedoeld het gevolg zijn van bewakingsapparatuur op ambassades en andere zwaar beveiligde locaties."

Dat het niet verstandig is om dichtbij een radar te gaan zitten wist ik al begin jaren 90 en ik ben benieuwd wat onderzoek naar andere stralingsbronnen op gaat leveren want niet achter elke boom zit,een statelijke actor.

Volgens mij is een batterij psychiaters een betere oplossing ;-)

Een batterij psychiaters uit de Goelag Archipel? Die zijn toch al met pensioen?
Kan het niet door unidentified aereal phenomena veroorzaakt worden?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-25T10:44:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.