Den Haag laat 200 hackers los op gemeente-ict

Dit artikel delen:

hackersconferentie (archief).

Kerstbomen rausen, rellen in de Schilderswijk en ADO-supporters die het stadion slopen. In Den Haag zijn ze qua vandalisme wel wat gewend. Maar binnenkort laat de gemeente tweehonderd hackers los op de digitale systemen tijdens Hâck The Hague. Digitale relschoppers zijn van harte uitgenodigd.

Op 27 september 2021 gaan tweehonderd hackers uit meer dan twintig landen de strijd met Den Haag aan. Zij proberen kwetsbaarheden in de digitale infrastructuur van de gemeente en haar leveranciers op te sporen tijdens het evenement Hâck The Hague.

Het evenement, dat wordt georganiseerd in samenwerking met ict-beveiliger Cybersprint, is online te volgen en wordt aangevuld met een live-programma over digitale veiligheid. De organisatie: 'Hackers slagen er steeds vaker in om door te dringen tot de digitale netwerken van gemeenten, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en bedrijven. Dat maakt organisaties kwetsbaar voor criminelen die bijvoorbeeld ‘gijzelsoftware’ installeren en dreigen met het lamleggen van systemen of het vrijgeven van privacygevoelige informatie.'

De gemeente Den Haag wil met het evenement haar weerbaarheid vergroten. 'Dit is een van de ambities die is opgenomen in de Visie op Digitalisering en Dienstverlening 2020 – 2023. Daarnaast worden de leveranciers van de stad (bijvoorbeeld verantwoordelijk voor burgergegevens of infrastructuur) continu gestimuleerd om in digitale topconditie te zijn.'  

Hackers volgen

Vanwege de coronapandemie vindt Hâck The Hague volledig digitaal plaats. Op digitale dashboards kunnen geïnteresseerden de gehele dag live de bevindingen van de hackers volgen. Daarnaast zijn er video’s en podcasts te zien van bijvoorbeeld Thijs Bosschert, Europol, het ministerie van BZK, de control room (waar eventuele aanvallen worden verdedigd) en verschillende hackers en hackers in opleiding. Deelnemers kunnen verschillende geldprijzen winnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-20T17:00:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.