Geluk door technologie

Fototentoonstelling in Den Haag

Dit artikel delen:

Foto uit 'De kracht van innovatie' (fotograaf: Bill Tanaka)

Een fototentoonstelling waarin aandacht voor de geluksmomenten in de zorg, te danken aan technologische ontwikkelingen. Verzin het maar ‘ns. Nou, in Den Haag verzonnen ze het, want daar is de expositie met dit thema, getiteld ‘De kracht van innovatie’, nog deze week te bewonderen.

Nauw betrokken bij de tentoonstelling, die zich afspeelt in het atrium van het Haagse stadhuis, is Active Cues, een onderzoeksbureau actief in de zorg. Missie: door middel van technologie de zorg verbeteren. Wat heet? Active Cues wil met behulp van technologie ervoor zorgen dat er in 2025 dagelijks meer dan tien miljoen kleine of grote geluksmomenten voorbijkomen in de zorg. 

Het doel van deze tentoonstelling is dan ook om deze 'eerste' momentjes in beeld te brengen. Een onverwachte glimlach, een waardevol contactmoment, een moment van trots en eigenwaarde. Waar de expositie natuurlijk prachtig mee speelt, is dat we technologische ontwikkelingen doorgaans als een kil proces zien, terwijl slimme toepassingen en innovatieve zorginstrumenten klaarblijkelijk ook de band tussen verzorgers en zorgbehoevenden versterken.

Daar sluit wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd & Volksgezondheid), die eerder deze week de tentoonstelling opende, zich volledig bij aan: ‘Technologische ontwikkelingen moeten bijdragen aan deze geluksmomenten en de foto’s geven daar een mooi beeld van’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-24T11:43:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.