Computable Awards 2015

WeSecure verzorgt ICT-infrastructuur in Ghana

Geselecteerd voor ICT-project van het jaar in de zorg

Dit artikel delen:

Het bijzondere project van WeSecure, ROC Mondriaan en Palo Alto Networks, dat gericht is op het verbeteren van patiëntenzorg in Ghana, is geselecteerd voor een Computable Award. Donderdag 19 maart 2015 werd het ict-project nader toegelicht aan de projectjury. In totaal zijn tien projecten geselecteerd voor een Computable Award in de categorie ict-project van het jaar in de zorg. Vrijdag 03 april wordt er bekend gemaakt welke vijf projecten officieel worden genomineerd en nog in de race zijn voor die award. Alle tien de projecten worden deze en volgende week op Computable.nl nader beschreven.

Ondanks de zichtbare verbeteringen in de Ghanese gezondheidszorg zijn er nog steeds grote zorgen op diverse gebieden, zoals het gebrek aan toegang tot de zorg in rurale alsmede armere gebieden, een toename in ziekte- en sterftecijfers en beperkte (technologische) capaciteiten voor medisch personeel.

Omdat een goede ict infrastructuur van levensbelang kan zijn, heeft de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) Clement Adu Twum, zelf afkomstig uit Ghana en ict medewerker van ROC Mondriaan, verzocht een project op te zetten om het Tamale Teaching Hospital (TTH) in Ghana te helpen met het bouwen van een nieuwe ict infrastructuur. Samen met twee medewerkers van de ict afdeling en zes studenten van de School voor ict van ROC Mondriaan werkten zij aan het project in Tamale en biedt men nog steeds ondersteuning vanuit Nederland. Palo Alto Networks en WeSecure hebben dit project gesteund door het ziekenhuis te voorzien van de benodigde technologische apparatuur en advies om een goed functionerende ict infrastructuur aan te leggen. Wegens succes gaan de drie partijen nu ook een ziekenhuis in het zuiden van Ghana helpen

De case van WeSecure is eerder verschenen op Computable. Lees het totale verhaal: ROC Mondriaan bouwt infrastructuur TTH Ghana.

Computable Awards 2015

Op vrijdag 03 april 2015 maakt Computable bekend welke projecten officieel worden genomineerd voor een Computable Award in de categorie ICT-project van het jaar in de zorg. Ict-projecten van het jaar bij de overheid kunnen nog tot en met 16 april worden voorgedragen. Meer informatie is te vinden via Computable Awards.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-01T13:39:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.