Computable Awards 2015

Zorgplatform Quli maakt patiënt zelfredzamer

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in de zorg

Dit artikel delen:
Vrouw tablet computer

Het online zorgplatform Quli is een van de projecten in de race voor een Computable Award in de categorie ict-project van het jaar in de zorg. Donderdag 19 maart 2015 presenteerden alle tien de geselecteerde kandidaten hun ict-project aan de projectjury. Op vrijdag 3 april werd bekendgemaakt welke vijf projecten kans maken op de award. Een van die nominaties is voor het zorgplatform Quli. Alle tien de projecten komen momenteel voorbij op Computable.nl.

Vijf zorginstellingen, Amarant Groep, Arq, Dichterbij, Dr Leo Kannerhuis, Pluryn, en ict-bedrijf Ordina zijn de initiatiefnemers van Quli. De kostendruk en de kwaliteit van zorg die nog steeds geleverd moet worden zorgt voor de noodzaak dat men instrumenten nodig heeft om zelfredzamer te worden en meer regie te nemen over de eigen zorg (en gezondheid). Vanuit dat gedachtegoed is Quli ontstaan. 

Quality of life

Quli staat voor Quality of life en is een online zorgplatform, gericht op de zorgconsument. Dit is het eerste online zorgplatform dat zich richt op de mens in plaats van de zorginstelling of zorgverzekeraar. Het platform bestaat uit drie pijlers: een persoonlijk gezondheidsdossier (pgd), het sociale netwerk en een appstore. In het gezondheidsdossier vind je je persoonlijke zorginformatie. De informatie uit dit dossier komt uit verschillende zorgsystemen zoals het elektronisch patiëntendossier (epd), elektronisch cliënten dossier (ecd) en huisarts informatie systemen (HIS). Via de appstore kun je zorgapps downloaden en vullen met zelfmetingen. Deze informatie wordt vervolgens gekoppeld aan je pgd. Tot slot kun je via het sociale platform op verschillende manieren contact leggen met anderen, zoals familie, vrienden, lotgenoten en zorgprofessionals.

Quli is 24 uur per dag beschikbaar met een internetverbinding en een apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Momenteel maken 5700 mensen actief gebruik van het platform en wordt het platform bij ruim 25 zorgorganisaties geïmplementeerd. Eind 2015 hoopt Quli over vijftigduizend actieve gebruikers te beschikken en dit het jaar daarop vijfhonderdduizend. Met het platform neem je regie over jouw gezondheid in eigen handen. Het helpt om mee te blijven doen, gezond te blijven en hulp te kunnen zoeken bij zorgvragen. Dit allemaal op één platform waar alle bekende informatie wordt gekoppeld en makkelijk vindbaar is. Het doel is om de zorgkosten te verlagen, sociale cohesie te vergroten en de kwaliteit van zorg te vergroten.

Gratis zorgplatform

De vijf zorginstellingen (Amarant Groep, Arq, Dichterbij, Dr Leo Kannerhuis, Pluryn) en ict-bedrijf Ordina zijn de initiatiefnemers van het zorgplatform. De zorginstellingen brengen hun visie op zorg in, terwijl Ordina brede kennis van informatietechnologiemogelijkheden inbrengt, specifieke op gebied van eHealth. Daarnaast wordt er gewerkt met andere partners zoals Unit4,  implementatiepartners en applicatieleveranciers. De initiatiefnemers  hebben het grootste deel van de financiering geleverd met het doel om de het product gratis aan te bieden. Commerciële doeleinden zijn niet van belang: Quli is ontwikkeld om een positieve impact op de maatschappij te leveren. Zorgorganisaties waar het platform wordt uitgerold betalen een fee om de productontwikkeling te financieren.

Computable Awards 2015

Op vrijdag 3 april 2015 maakte Computable bekend welke projecten officieel genomineerd zijn voor een Computable Award in de categorie ICT-project van het jaar in de zorg. Ict-projecten van het jaar bij de overheid kunnen nog tot en met 16 april worden voorgedragen. Meer informatie is te vinden via Computable Awards.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-14T13:33:00.000Z Suzanne Martens