Computable Awards 2015

iGeboorte-app in gebruik in Almelo

Genomineerd voor ICT-project van het jaar bij de overheid

Dit artikel delen:

De iGeboorte-app van gemeente Almelo is één van de tien geselecteerde overheidsprojecten voor de Computable Awards in de categorie ICT-project van het jaar bij de overheid. Gemeente Almelo heeft in samenwerking met Ziekenhuisgroep Twente de taakspecifieke app iGeboorte van PinkRoccade Local Government in gebruik genomen.

De gemeente Almelo heeft naar eigen zeggen de dienstverlening hoog in het vaandel staan en wil optimaal gebruikmaken van de digitale mogelijkheden. Burgers verwachten dat de dienstverlening van de overheid meegaat in de ontwikkelingen rondom het gebruik van tablets en smartphones. Om op deze wens in te spelen streeft gemeente Almelo ernaar dat alle producten in 2017, indien mogelijk, digitaal verkrijgbaar zijn en om een bezoekje aan het gemeentehuis uit te sluiten.

iGeboorte

Medisch Spectrum Twente (MST), Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) en de eerstelijnsverloskundigen hebben plannen gemaakt om, in overleg met zorgverzekeraars en patiëntvertegenwoordigers, de kwaliteit en de uitkomsten van de geboortezorg verder te verbeteren. Met deze wensen in het achterhoofd heeft de gemeente Almelo de taakspecifieke app iGeboorte van PinkRoccade Local Government in gebruik genomen.

De samenwerking met ZGT maakt het inwoners van de hele regio mogelijk om online geboorteaangiften te doen. De gemeente voldoet hiermee aan de wens van de burger om digitaal te communiceren met de overheid. Door het mogelijk maken van digitale aangifte in het ziekenhuis biedt de gemeente Almelo dienstverlening op maat die aansluit bij de leefwereld van mensen.

Hoewel de ontwikkeling vanuit dienstverleningsoogpunt is ingezet, worden er besparingen gerealiseerd in geld (op termijn), maar ook in tijd en de uitvoering. Zo is er een tijdwinst  van zeven minuten per digitale aangifte voor de ambtenaar. Dit zorgt voor een verlaging van de werkdruk van de medewerkers en biedt ruimte om extra aandacht aan de speciale groepen in de samenleving te geven.

Verantwoordelijkheid

Door het gebruik van de iGeboorte-app wordt de burger medeverantwoordelijk voor de belangrijkste momenten en processen uit zijn leven. De gemeente Almelo ziet een continue (procentuele) stijging van aantal digitale geboorteaangiften. Tot slot wordt de app als gebruiksvriendelijk ervaren door het eenvoud, gemak en de constante beschikbaarheid van 24 uur per dag.

Computable Awards 2015

Het project: iGeboorte-app is genomineerd in de categorie ict-project van het jaar bij de overheidJe kunt tot en met 12 oktober 2015 je stem uitbrengen op je favoriete project, start-up leverancier of ceo. In totaal kun je in zeventien verschillende categorieën stemmen. Tijdens de Computable Awards op 3 november 2015 worden de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-21T10:27:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.