MilSenz zet Landmacht strategisch op voorsprong

Brigadegeneraal Hans Damen: We moeten snel innoveren

De Koninklijke Landmacht moet steeds vaker op digitale middelen vertrouwen om de veiligheid van zijn militairen te waarborgen. Dreigingen dwingen de Landmacht om te veranderen en dus moet er snel geïnnoveerd worden. De MilSenz is een voorbeeld van zo’n transformatie en wist een nominatie in de wacht te slepen voor de Computable Awards 2017 in de categorie Digital Transformation van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2017 de opdracht mee om een video over hun innovatie te maken. Voor de Koninklijke Landmacht was dit een eenvoudig klusje omdat partner KPN net een video over MilSenz had gemaakt. De MilSenz is een sensor om delen van terreinen in de gaten te houden waar zich geen eigen militairen bevinden. ‘Zaak is om de veiligheid van onze eigen militairen te waarborgen’, meent brigadegeneraal Hans Damen. ‘We zouden MilSenz ook kunnen gaan inzetten bij de politie of de brandweer, omdat die dezelfde problemen ervaren.’

De jury van de Computable Awards 2017 heeft de genomineerden in de categorie Digital Transformation van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 31 oktober 2017 bekend gemaakt tijdens het netwerkdiner van de Computable Awards 2017. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2017: MilSenz (Koninklijke Landmacht, KPN en Internet of Things Academy)

Stemmen Computable Awards 2017

In deze categorie van de Computable Awards is het helaas niet voor het publiek mogelijk om te stemmen. De onafhankelijke jury zal bepalen wie er op 31 oktober 2017 gaat winnen. Toch kan er nog wel tot en met 8 oktober 2017 gestemd worden op de overige genomineerden van de Computable Awards 2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-21T13:32:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.