Mijn Zorg Log past blockchain toe in zorg

Zorginstituut Nederland transformeert informatievoorziening

Blockchain

Zorginstituut Nederland zet binnen Mijn Zorg Log blockchain in voor zijn informatievoorziening. Doel was niet om een groot document te schrijven, maar om stapsgewijs een oplossing te gaan bouwen. Inmiddels is er een prototype ontwikkeld. Mijn Zorg Log sleept hiermee een nominatie in de wacht voor de Computable Awards 2017 in de categorie Digital Transformation van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2017 de opdracht mee om een video over hun transformatie te maken. In deze video wordt uitgelegd hoe blockchain-technologie van toegevoegde waarde kan zijn voor de zorgmarkt. Binnen Mijn Zorg Log wordt de digitale informatievoorzieningen op de kop gezet: het zorgt voor een digitale transformatie in de zorg. ‘De gebruiker bepaalt zelf wie er toegang krijgt tot zijn gegevens’, licht Idius Felix, projectleider Mijn Zorg Log, in de video toe. ‘Zodoende krijgt hij meer regie over de eigen zorg en gegevens.’

De jury van de Computable Awards 2017 heeft de genomineerden in de categorie Digital Transformation van het Jaar bovendien gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 31 oktober bekendgemaakt tijdens het netwerkdiner van de Computable Awards 2017. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2017: Blockchain in de zorg – Mijn Zorg Log (Zorginstituut Nederland)

Stemmen Computable Awards 2017

In deze categorie van de Computable Awards is het helaas niet voor het publiek mogelijk om te stemmen. De onafhankelijke jury zal bepalen wie er op 31 oktober 2017 gaat winnen. Toch is er nog wel tot en met 8 oktober te stemmen op de overige genomineerden van de Computable Awards 2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-25T14:17:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.