Serious game geeft positieve draai aan stress

Maarsingh & van Steijn combineren sensoren en vr

StressJam Maarsingh & van Steijn

Maarsingh & van Steijn hebben de serious game StressJam ontwikkeld om mensen te helpen die stress op het werk ervaren. Via een speciale formule worden wetenschappelijke kennis, sensortechnologie, een virtual reality-bril en een game gecombineerd, waardoor de ervaren stress je sterker, slimmer en gezonder maakt. Een opmerkelijke innovatie die genomineerd is voor Computable Awards 2017 in de categorie Digital Innovation van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2017 de opdracht mee om een video over hun innovatie te maken. Een makkie voor Maarsingh & van Steijn, er werd zelfs een video ontwikkeld die in vr te kijken is. Hiervoor werden zelfs speciale kartonnen brillen voor alle juryleden opgestuurd.

Stress is beroepsziekte nummer één en het kost de Nederlandse maatschappij jaarlijks 6,5 miljard euro. En dat terwijl stress ook heel gezond kan zijn. Alles draait namelijk om de mindset van de persoon die de stress ervaart. Het is de houding ten opzichte van de stress die via StressJam getraind wordt. Eigenlijk draait de innovatie dus aan de knoppen van het eigen stress-systeem.

De jury van de Computable Awards 2017 heeft de genomineerden in de categorie Digital Innovation van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 31 oktober 2017 bekend gemaakt tijdens het netwerkdiner van de Computable Awards 2017. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2017: StressJam (Maarsingh & van Steijn)

Maarsingh & van Steijn komt mensen die een virtual reality-bril hebben tegemoet door ook een speciale vr-versie van de StressJam-video te maken. Deze mensen kunnen ook deze video bekijken:

360 StressJam promo (met VR-bril)

Stemmen Computable Awards 2017

In deze categorie van de Computable Awards is het helaas niet voor het publiek mogelijk om te stemmen. De onafhankelijke jury zal bepalen wie er op 31 oktober 2017 gaat winnen. Toch kan er nog wel tot en met 8 oktober 2017  gestemd worden op de overige genomineerden van de Computable Awards 2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-27T14:18:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.