Managed hosting door True

WegwijsVR maakt kinderen verkeersvaardiger

Interpolis en VVN slaan brug tussen theorie en praktijk

WegwijsVR

In 2015 kwamen tien kinderen om in het Nederlandse verkeer en raakten 729 gewond. Dat moest anders, vinden verzekeraar Interpolis en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Gezamenlijk ontwikkelden zij WegwijsVR, een oplossing waarin kinderen in hun eigen virtual reality-omgeving van huis naar school kunnen lopen of fietsen. Innovatief, en dus genomineerd voor de Computable Awards 2017 in de categorie Digital Innovation van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2017 de opdracht mee om een video over hun innovatie te maken. De schokkende cijfers uit 2015 moesten worden aangepakt, en dus creëerden Interpolis en VVN WegwijsVR. Via de oplossing kunnen ouders beoordelen in hoeverre hun kinderen klaar zijn om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. De vr-oplossing slaat een brug tussen de theorie van school en de praktijk waarin ouders zich begeven. Het uiteindelijke doel van WegwijsVR is om kinderen verkeersvaardiger te maken.

De jury van de Computable Awards 2017 heeft de genomineerden in de categorie Digital Innovation van het Jaar ook gevraagd in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 31 oktober 2017 bekendgemaakt tijdens het netwerkdiner van de Computable Awards 2017. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2017: WegWijsVR

Stemmen Computable Awards 2017

In deze categorie van de Computable Awards is het helaas niet voor het publiek mogelijk om te stemmen. De onafhankelijke jury zal bepalen wie er op 31 oktober gaat winnen. Wel kan er nog tot en met 8 oktober 2017 gestemd worden op de overige genomineerden van de Computable Awards 2017.

Stem nu voor de Computable Awards 2018!

Stem nu op de genomineerden van de Computable Awards 2018! Dit kan tot en met 7 oktober 2018.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.