Ramlab bouwt scheepsschroef met 3D-metaalprinter

Data via IBM Bluemix moeten robot slimmer maken

Ramlab

Ramlab is na een pilot in 2015 gestart met het inzetten van 3D-metaalprinten in de haven van Rotterdam. De eerste ‘echte’ klus is het ontwikkelen van een scheepsschroef van tweehonderd kilogram voor Damen Shipyards. Doel is om uiteindelijk havens over de hele wereld te gaan voorzien van metaal geprinte scheepsonderdelen. Met het eerste project scoort Ramlab in ieder geval een nominatie voor de Computable Awards 2017 in de categorie Digital Transformation van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2017 de opdracht mee om een video over hun transformatie te maken. In deze video wordt duidelijk dat Ramlab zwaar inzet op grootschalig 3D-printen met metaal. Hiervoor zet het een robot met lasarm in en data, ongelooflijk veel data. Deze data worden verwerkt via IBM Bluemix en hebben tot doen om de robot slimmer te maken. Daarnaast zorgen deze data ervoor dat het printproces goed verloopt en er ingegrepen kan worden wanneer dit nodig is.

De jury van de Computable Awards 2017 heeft de genomineerden in de categorie Digital Transformation van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 31 oktober 2017 bekend gemaakt tijdens het netwerkdiner van de Computable Awards 2017. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2017: 3D-metaalprinter leert nadenken (Ramlab en IBM)

Stemmen Computable Awards 2017

In deze categorie van de Computable Awards is het helaas niet voor het publiek mogelijk om te stemmen. De onafhankelijke jury zal bepalen wie er op 31 oktober 2017 gaat winnen. Toch kan er nog wel tot en met 8 oktober 2017 gestemd worden op de overige genomineerden van de Computable Awards 2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-02T14:43:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.