Politie handelt basis politiewerk via smartphone af

90 procent in 2021 via MEOS-app

Dit artikel delen:
Nationale Politie

De Nationale Politie is in het project Mobiel Effectiever Op Straat (MEOS) bezig om basis politiewerk van agenten in het veld af te handelen via de smartphone. Doelstelling is zelfs dat voor 2021 90 procent van al dit werk op deze manier af te handelen. Om dit te realiseren heeft de politie het ontwikkelwerk van alle functionaliteiten zelf in de hand genomen. Het MEOS-project is genomineerd voor de Computable Awards 2017 in de categorie Digital Transformation van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2017 de opdracht mee om een video over hun transformatie te maken. In deze video wordt duidelijk hoe omvangrijk het project Mobiel Effectiever Op Straat. De politie ontwikkelde zelf de MEOS-app en heeft inmiddels de eerste functie, Digibon, in gebruik genomen. 45.000 dienders hebben inmiddels een smartphone in gebruik genomen en de komende tijd komen er allerlei nieuwe functionaliteiten nog aan. De ontwikkelteams zijn daarnaast nog bezig met nieuwe ontwikkelingen. Zij krijgen hiervoor input van de agenten zelf; zij zijn verantwoordelijk voor verbetering aan de app zelf.

De jury van de Computable Awards 2017 heeft de genomineerden in de categorie Digital Transformation van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 31 oktober 2017 bekend gemaakt tijdens het netwerkdiner van de Computable Awards 2017. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2017: Mobiel Effectiever Op Straat (Nationale Politie)

Stemmen Computable Awards 2017

In deze categorie van de Computable Awards is het helaas niet voor het publiek mogelijk om te stemmen. De onafhankelijke jury zal bepalen wie er op 31 oktober 2017 gaat winnen. Toch kan er nog wel tot en met 8 oktober 2017 gestemd worden op de overige genomineerden van de Computable Awards 2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Was dat niet zo 'goed' dat de agenten van ellende zelf maar hun eigen smartphone gingen gebruiken?

Vacatures bij Politie

Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-05T10:47:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.