Digitalisering zorgt voor sneller DNA-onderzoek

Axians levert VU nieuwe netwerk-infrastructuur

De Vrije Universiteit (VU) Amsterdam heeft een nieuwe netwerk-infrastructuur in gebruik genomen die een doorvoersnelheid van 100 Gb per seconde tussen het datacenter en de campus realiseert. Axians realiseerde deze koppeling waarmee de VU technologisch koploper is in onderwijs Nederland. Zo kunnen technologische innovaties op bijvoorbeeld het gebied van kunstmatige intelligentie, DNA-onderzoek en big data ongehinderd worden doorgevoerd en verbetert het applicatielandschap aanzienlijk. Het project ‘Digitalisering voor DNA-onderzoek’ is genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digital Transformatie van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2018 de opdracht mee om een video over hun transformatie te maken. In deze video wordt duidelijk het project ‘Digitalisering voor DNA-onderzoek’ uitgelegd. Het beschrijft de VU afhankelijk is van zijn infrastructuur en hoe veel it-projecten tegelijk gedraaid worden rondom datacenter, werkplek en security naast de oplevering van nieuwe gebouwen waaronder de nieuwe campus en het nieuwe onderzoekscentrum.

De jury van de Computable Awards 2018 heeft de genomineerden in de categorie Digital Transformatie van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie hun oordeel gaan bepalen. Ook het publiek bepaalt voor 50 procent wie er in deze categorie gaat winnen. Deze winnaar wordt op 30 oktober 2018 bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2018. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2018: Is 'Digitalisering voor DNA-onderzoek' de Digitale Transformatie van 2018?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Partners 2019 

Exclusive

Gold

Silver

Recruitment

Social media

Tafel

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-12T11:43:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.