ITS Corridor maakt verkeer efficiënt en veilig

Rijkswaterstaat verbindt weggebruiker met weginfrastructuur

Rijkswaterstaat werkt, samen met Duitsland en Oostenrijk, aan de invoering van drie coöperatieve intelligente transport systemen (ITS)-diensten met het project Coöperatieve ITS Corridor. Bij coöperatieve ITS-diensten staan voertuigen en weginfrastructuur draadloos met elkaar in verbinding. Ze zijn zo in staat om ‘samen te werken’ aan een efficiënt en veilig verkeerssysteem. Het project ‘Coöperatieve ITS Corridor’ is genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2018 de opdracht mee om een video over hun innovatie te maken. Nederland wil innovatieve systemen voor reisinformatie en verkeersmanagement op grote schaal beschikbaar krijgen. Zowel in Nederland, als daarbuiten. Hiervan profiteren niet alleen verkeersdeelnemers en wegbeheerders, maar ook marktpartijen en dus de Nederlandse economie. In Nederland voert Rijkswaterstaat het project uit in samenwerking met marktpartijen die bijvoorbeeld zorgen voor de apparatuur langs de kant van de weg of after-market devices die de signalen kunnen ontvangen, zenden en verwerken.

De jury van de Computable Awards 2018 heeft de genomineerden in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar ook gevraagd in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 30 oktober 2018 bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2018. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2018: Coöperatieve ITS Corridor (Rijkswaterstaat)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-17T10:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.