Webapp MKS naar huis regelt transferproces ziekenhuis

Child Healthcare Solutions verbetert overdracht voor zieke kinderen en jongeren

Vervoer in rolstoel

MKS naar huis is de tweede module van MKS online van Child Healthcare Solutions. Het is een webapp waarmee het transferproces van ziekenhuis naar huis voor kinderen en jongeren met een somatische aandoening georganiseerd kan worden. Kind en ouders, de kinderarts, de kinder/transferverpleegkundige uit het ziekenhuis en de kinderverpleegkundige van de zorgorganisatie hebben allemaal een eigen online account die in het proces aan elkaar gekoppeld zijn. Het project is genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2018 de opdracht mee om een video over hun innovatie te maken. Alle modules van MKS online, waaronder ook MKS naar huis, zijn gebaseerd op de nieuwe werkwijze die het ‘Medisch Kindzorg Systeem’ (MKS) heet. Dit nieuwe kader wordt op dit moment in Nederland landelijk geïmplementeerd met steun van de overheid. MKS online is een manier om deze nieuwe denk- en werkwijze digitaal te implementeren bij ziekenhuizen en zorgorganisaties. De complexiteit van het project zit in de cultuurverandering die nodig is.

De jury van de Computable Awards 2018 heeft de genomineerden in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar ook gevraagd in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 30 oktober 2018 bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2018. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2018: MKS naar huis (Child Healthcare Solutions)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-19T09:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.