Self-Driving Boat-project biedt meer kansen

Pilot Xomnia is schaalbaar naar binnenvaart

De self-driving boot is een project gebaseerd op artificial intelligence. In de zomer zijn de Amsterdamse grachten een moeilijke plek om te varen. Daar kwam Xomnia zelf achter toen het op één dag een aantal aanvaringen had met andere boten en bruggen in. Na deze vaart kwam Xomnia met het idee om de sloep zelfvarend te maken. Na de sloep volledig elektrisch te hebben gemaakt is er gezocht naar de meest duurzame manier om de sloep te maken. Uiteindelijk is hier het Self-Driving Boat-project uitgekomen. Het project is genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2018 de opdracht mee om een video over hun innovatie te maken. In december 2017 heeft Xomnia een jaar na het bedenken van het idee de eerste zelfvarende boot op de Amsterdamse grachten ingezet. Wat het project speciaal maakt is dat met een klein team, weinig budget een geweldig project is neergezet, dat een mooie toekomst tegemoet gaat. Een grote uitdaging was om met minimale middelen, een goed en veilig werkend systeem te bouwen. Hiervoor is gebruik gemaakt van experimenteel onderzoek van Nvidia, wat is toegepast op een nieuw domein (scheepvaart). Het project biedt wat kansen, niet alleen in de recreatievaart, maar ook in de binnenvaart.

De jury van de Computable Awards 2018 heeft de genomineerden in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar ook gevraagd in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 30 oktober 2018 bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2018. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2018: Self-Driving Boat (Xomnia)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-26T10:20:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.