HoloLens-applicatie helpt bij neuronavigatie

Brain Technology Institute en Info Support ronden pilot succesvol af

Softwarespecialist Info Support en stichting Brain Technology Institute (BTI) hebben succesvol een pilotproject afgerond voor het toepassen van mixed reality in neurochirurgie. In co-creatie is er een innovatieve HoloLens-applicatie ontwikkeld, waarmee een hologram van de hersenen inclusief bloedvaten en een tumor of andere afwijking met grote nauwkeurigheid kan worden geprojecteerd op een patiënt. Dit project is genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digital Innovatie van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2018 de opdracht mee om een video over hun innovatie te maken. In deze video wordt duidelijk het project ‘HoloLens-applicatie voor neuronavigatie’ uitgelegd. De applicatie biedt neurochirurgen de mogelijkheid om met behulp van een HoloLens te navigeren tijdens een operatie. Daarnaast kan de HoloLens worden ingezet bij het voorlichten van patiënten en het opleiden van neurochirurgen. De HoloLens-applicatie kan worden ingezet om neurochirurgen in opleiding beter voor te bereiden en uitleg te geven over specifieke complexe handelingen.

De jury van de Computable Awards 2018 heeft de genomineerden in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie hun oordeel gaan bepalen. Ook het publiek bepaalt voor 50 procent wie er in deze categorie gaat winnen. Deze winnaar wordt op 30 oktober 2018 bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2018. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2018: HoloLens-applicatie voor neuronavigatie

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-02T11:42:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.