Momo Medical monitort continu lighouding

Project voorkomt doorligwonden bij patiënten

Zorg

Doorligwonden ontstaan wanneer patiënten te lang in eenzelfde houding liggen. Momo Medical biedt continu inzicht in de lighouding en beweging van patiënten en geeft deze informatie tijdig en handig door aan verplegend personeel. Zij kunnen er voor zorgen dat de patiënten tijdig van houding veranderen. Zo kunnen niet alleen veel pijnlijke klachten voorkomen worden, maar ook enorm veel werk en kosten. Dit project is genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digital Innovatie van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2018 de opdracht mee om een video over hun transformatie te maken. In deze video wordt duidelijk het project ‘Voorkomen doorligwonden’ uitgelegd. Momo Medical biedt een plaat, voorzien van sensoren, die onder het matras van de patiënt geplaatst wordt. Deze meet met diverse sensoren de druk op verschillende plekken onder het matras. Met verschillende algoritmes kan hieruit vervolgens worden afgeleid in welke houding iemand ligt en of het tijd is om de patiënt van houding te veranderen. Met een simpel berichtje aan de verpleegkundigen kan dit probleem dan snel verholpen worden.

De jury van de Computable Awards 2018 heeft de genomineerden in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar ook gevraagd in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 30 oktober 2018 bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2018. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2018: Voorkomen doorligwonden (Momo Medical)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-06T20:49:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.