Case study

Beheer website Provincie Limburg vereenvoudigd

Dit artikel delen:

De Belgische Provincie Limburg zal Smartsite gaan inzetten voor haar internetsite www.limburg.be, het intranet en het extranet voor de raadsleden. Ook zullen allerlei deelsites in de toekomst worden beheerd met Smartsite. Circa 200 redacteuren zullen met Smartsite gaan werken. De implementatie wordt verzorgd door Ucad, een Business Partner van Smartsite en ook gevestigd in Limburg.

"Belangrijke redenen om voor Smartsite te kiezen waren met name de gebruiksvriendelijkheid van het systeem, de uitgebreide standaardfunctionaliteit en de geavanceerde mogelijkheden op gebied van rechten, rollen en security", aldus het Provinciebestuur van Limburg.

Met name het laatste punt (rechten/rollen/security) is voor de Provincie Limburg van belang ten behoeve van het beheer van P-net, hetgeen een besloten omgeving betreft voor de raadsleden.

Dankzij de channelmethodiek binnen Smartsite kunnen bovendien op gestructureerde wijze de circa 50 deelsites binnen http://www.limburg.be/ worden beheerd.

"Wat ook als zeer prettig wordt ervaren is het feit dat Smartsite een product is dat beschikt over een Nederlandstalige interface en uitgebreide Nederlandstalige handleidingen hetgeen het voor onze medewerkers laagdrempelig maakt."

Inmiddels is door de Provincie Limburg in samenwerking met Ucad het eerste project in gang gezet, te weten het overzetten van het huidige intranet en het P-net de nieuwe Smartsite omgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-26T21:34:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.