Woningstichting De Woonplaats komt met woonbemiddelingssysteem

Dit artikel delen:

Woningcorporatie De Woonplaats gebruikt Smartsite voor haar intranet- én internetsite. De 1-2-3 methodiek houdt in dat De Woonplaats al het beheer en onderhoud van zowel het intranet als de internetsite kan uitvoeren vanuit één centrale beheeromgeving. Door het toekennen van metadata aan content kan door middel van slechts één handeling informatie naar meerdere kanalen (intranet en/of internet) gepubliceerd worden. Ook wel Multi Channeling genoemd. Door de inzet van de 1-2-3 methodiek maakt De Woonplaats efficiënt gebruik van informatie hetgeen lagere beheerinspanningen en lagere kosten met zich meebrengt.

Woningcorporatie De Woonplaats heeft alle traditionele regels met betrekking tot het verkrijgen van een woning (puntensysteem) overboord gezet. In plaats daarvan heeft men ervoor gekozen een revolutionaire aanpak te hanteren waarbij woningen toegewezen worden door een computer. De nieuwe huurder van een woning wordt snel en objectief door de computer uitgekozen. Door deze nieuwe manier van verdelen hebben alle woningzoekenden gelijke kansen. Het systeem, Woonvinder genaamd, biedt de technische infrastructuur en (proces)ondersteuning voor deze vernieuwde aanpak.

Op de intranetsite worden de beschikbare woningen inclusief bijbehorende woninginformatie ingevoerd in op maat gemaakte invulsjablonen. Vervolgens wordt deze informatie automatisch gekopieerd naar de internetsite. Op de internetsite kunnen de woningzoekenden het woningaanbod bekijken inclusief eventuele foto's, en zich registeren.

Een telefonie-applicatieserver staat rechtstreeks via het internet in contact met de internetsite van De Woonplaats en is tevens gekoppeld aan een 0900 inbelnummer. Woningzoekenden die dit speciale 0900-nummer bellen, krijgen een geautomatiseerde stem te horen die het systeem uitlegt en diverse keuzemogelijkheden biedt, waaronder het uitluisteren van de beschikbare woningen en/of inschrijven op een woning. Deze informatie wordt rechtstreeks uit het content management systeem Smartsite gehaald. Feitelijk belt men met de website van De Woonplaats!
Na het verlopen van de inschrijvingsdatum welke binnen Woonvinder wordt bepaald, wordt automatisch door de computer de nieuwe huurder uitgekozen en bekend gemaakt. Dit complete proces wordt gefaciliteerd door Smartsite.

De Woonvinder is door de Smartsite reseller Seneca Web Development gerealiseerd en geïmplementeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-27T20:51:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.