Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vos Logistics stuurt applicatiebeheer met AppSense

Dit artikel delen:

Als internationaal opererende organisatie kent Vos Logistics een aantal afhankelijkheden richting de it-infrastructuur. Limiterende factoren op applicatie-beschikbaarheid en -performance dienden geadresseerd te worden om de werknemers productiever te maken en de infrastructuur weer future proof. Een belangrijke rol was hierin weggelegd voor AppSense.

Acht jaar geleden besloot Vos Logistics over te stappen naar een gecentraliseerd applicatiebeheersmodel met oplossingen van Citrix. 250 medewerkers op dertig locaties gingen werken met server-based applicaties die op tien servers draaiden. De organisatie was niet actief aan het kijken naar een beheeroplossing, maar meer en meer gebruikers werden blootgesteld aan server loads van 100 procent. Dit veroorzaakte trage applicaties, bevroren sessies en downtime voor verschillende groepen werknemers op verschillende locaties.

Niet geschikt

'De root cause vinden was best lastig, maar het leek erop dat de front-end van onze belangrijkste applicatie, Lovos, niet geschikt was voor een terminal server omgeving. Deze C++ applicatie, die in eigen beheer was ontwikkeld en onderhouden - de Rolls Royce onder de transport management systemen - is cruciaal voor onze business', zegt Bob Mulders, teamleider systeem- en metwerkbeheer.

'Lovos is voor veel van onze bedrijfsprocessen van belang: van communicatie met de chauffeurs, locatie bepaling van trucks tot zelfs het printen van facturen. De enige oplossing die we konden toepassen om Lovos weer snel beschikbaar te krijgen op een hangende server was een reboot. Toevallig hoorden we van AppSense Performance Manager en hoe deze oplossing ons zou kunnen helpen. Na een demonstratie besloten we de AppSense Management Suite op onze servers te installeren. Het maakte direct een verschil: de driftende applicatie was direct onder controle en beperkte het cpu-gebruik waardoor het rebooten van servers niet meer nodig was. Hierdoor betaalden de kosten van de AppSense Management Suite zich binnen een paar maanden terug.'

Vernieuwing

Een paar jaar geleden besloot Vos de it-architectuur te vernieuwen en de gecentraliseerde omgeving uit te breiden. De organisatie besloot een upgrade naar Citrix XenApp4.5, Citrix Provisioning Server en Windows Server 2003 uit te voeren, en introduceerde daarnaast VMware ESX met Vmotion en een NetApp Storage Area Network. Ook Microsoft App-V werd ingezet om applicaties naar de desktops te streamen.

'Een van de requirements voor de nieuwe infrastructuur was dat AppSense Performance Manager direct ingepast moest worden', vervolgt Mulders. 'AppSense Performance Manager heeft in een paar jaar tijd bewezen zeer betrouwbaar te zijn door de background optimalisaties uit te voeren zonder handmatig ingrijpen. Zelfs met out of the box instellingen, werkten de geheugen- en cpu-management functies uitstekend. We kunnen ons niet voorstellen onze Citrix-servers zonder AppSense Performance Manager te draaien, het vormt dan ook een strategisch deel van onze IT infrastructuur".

In de loop van 2012 verwacht Vos Logistics ook AppSense Application Manager actief in te zetten. De mogelijkheden van AppSense om Microsoft licentiebeheer te ondersteunen en af te dwingen op device-niveau, biedt Vos Logistics voordelen door de kosten van licenties terug te dringen en een beter overzicht te verkrijgen in het kader van investeringsbeslissingen. Daarnaast worden ook Citrix XenApp 6.5, Windows Server 2008 geïmplementeerd. Ten tijde van deze migratie verwacht Vos Logistics te kunnen profiteren van de upgrade naar de laatste versie van de AppSense suite. Door alle gebruikersinstellingen centraal met AppSense te beheren zullen gedeeltelijke personalisatie roll-backs nog makkelijker uit te voeren zijn. In 2013 volgt dan de vervanging van een aantal fat-clients met rds door thin clients, waar de voordelen van AppSense wederom zichtbaar zullen worden voor it en de eindgebruikers.

Standaardiseren

De AppSense Management Suite helpt Vos Logistics om applicaties te standaardiseren inclusief de gebruikersomgeving op virtuele desktops. De organisatie levert desktops met Citrix XenApp, en eindgebruikers benaderen deze via gestandaardiseerde, locked-down virtuele desktops via thin-clients of op desktops die ook locale applicaties draaien.
'Dezelfde standaard desktop wordt vanaf thuiswerkplekken gebruikt. Planners kunnen de Lovos applicatie van huis uit benaderen en door middel van de AppSense Management Suite eenvoudig gebruikmaken van hun eigen printer die automatisch wordt gemapped als default printer. Ongeauthoriseerde applicaties worden afgeschermd, dus het gevaar van virussen of spyware wordt geëlimineerd voor deze thuiswerkplekken', aldus Mulders.

Voorheen installeerde Vos Logistics elke applicatie op een eigen Citrix XenApp Server en gebruikte men de Citrix management console om applicaties te publiceren wat een hoop handwerk veroorzaakte. 'We weten nu dat de XenApp-servers identiek zijn, en door applicatie streaming samen met de AppSense Management Suite in te zetten hebben we het aantal XenApp-Servers weten terug te dringen', voegt Mulders toe.

Onder controle

Met twee full time it-experts beschikbaar voor de dagelijkse it-administratie zou het onhaalbaar geweest zijn om applicatie problemen en user settings problemen goed op te lossen en te analyseren zonder de AppSense-oplossing. AppSense Environment Manager houdt de user settings onder controle zoals printer en drive mappings, en regelt ook zaken zoals specifieke applicatie inlog en registry instellingen, automatisch legen van de recycle bin bij log off en ook proxy server settings. Mulders sluit af met 'het gebruiksgemak van de AppSense Management Suite bespaart ons veel tijd die we nu kunnen besteden aan meer belangrijke zaken. Dankzij AppSense hebben we nu een praktische benadering om it-technology binnen Vos Logistics te introduceren.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-25T09:50:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.