Rustiger ICT-beheer voor Hoppenbrouwers

Dit artikel delen:

Hoppenbrouwers Elektrotechniek kampte met een verouderde ict-infrastructuur die technisch en economisch afgeschreven was. Marcel de Boer, financieel directeur van het bedrijf dat 220 medewerkers kent, laat weten dat daarnaast wildgroei in het systeem werd gesignaleerd: 'Dat kwam doordat we intern steeds meer vraag kregen naar uiteenlopende ict-toepassingen.' De afdeling systeembeheer was daarnaast teveel bezig met het blussen van brandjes.

In een tijd waar steeds meer werknemers op meerdere plekken werken, thuis, binnen het bedrijf of extern en nog eens op verschillende soorten apparaten als de mobiele telefoon, de werklaptop en de privétablet, is het zaak de ict-infrastructuur hier op aan te passen. Het Udenhoutse installatiebedrijf besloot over te stappen naar een compleet nieuwe ict-infrastructuur. Het Nederlandse RES Software levert oplossingen voor it-afdelingen om dagelijkse, tijdrovende taken te automatiseren. In combinatie met VMware-servers heeft RES Software ervoor gezorgd dat de complexe it-infrastructuur van Hoppenbrouwers Elektrotechniek nu eenvoudig kan worden beheerd.

Bij het creëren van een systeem waarmee door een systeembeheerder ongeveer 165 werkplekken kunnen worden afgehandeld stelde Hoppenbrouwers Electrotechniek enkele doelen: een hoge beschikbaarheid, flexibiliteit, veiligheid en het makkelijk meegroeien van de infrastructuur met toekomstige veranderingen in de organisatie. Reseller van RES Software, VCD Infra Solutions, wist de wens van Hoppenbrouwers Electrotechniek te vertalen naar een makkelijk te beheren infrastructuur.

Er werd een concept aangenomen waarin de infrastructuur gebaseerd is op een HP storage/ backup-omgeving en -servers die gevirtualiseerd zijn door middel van VMware. De Boer: 'Daarnaast werd er een client-serveromgeving gerealiseerd op basis van de Terminal Server van Microsoft die de applicaties gevirtualiseerd aanbiedt aan de gebruikers binnen de organisatie.' RES Workspace Manager stelt Hoppenbrouwers Elektrotechniek in staat met de gewenste beheersbaarheid van de structuur de juiste stappen te zetten. Bovenop de Microsoft Terminal Server ligt RES Workspace Manager. Die bepaalt hoe de desktop van de medewerkers eruitziet, stelt applicaties beschikbaar en monitort en beheert cruciale zaken.

Het toewijzen, monitoren en beheren van applicaties plus het krijgen van inzicht in het gebruik van de licenties van Hoppenbrouwer Elektrotechniek, verloopt een stuk eenvoudiger. Het gehele project en de bijbehorende infrastructuur bracht overzicht en ook minder beheerkosten. Het systeembeheer is bovendien een stuk rustiger geworden. Ook is er voor de medewerkers veel veranderd. 'Van een gewone pc op hun bureau zijn ze overgegaan naar een pc die tailormade voor hen is en waar ze vrijwel niets aan kunnen veranderen. Uiteraard vraagt dat gewenning, ook omdat alles op het scherm er totaal anders uitziet', licht De Boer toe.

Voor het erp-systeem had Hoppenbrouwers Elektrotechniek zestig licenties. Op gebruikersniveau zat het bedrijf continu tegen die grens aan. Uit de analyse van RES Workspace Manager bleek dat veel applicaties open stonden maar niet werden gebruikt. Daar is nu een tijdslimiet van een uur aan gekoppeld, waarna de applicatie automatisch uitgeschakeld wordt. Hiermee weet Hoppenbrouwers Elektrotechniek licentiekosten te besparen. 'Ook merken we nu al dat één van de belangrijkste doelen wordt gehaald met RES Workspace Manager: een rustiger systeembeheer', sluit De Boer af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-09T09:03:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.