Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Chipsoft voert CS-EZIS.Net door bij UMC Utrecht

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) is overgestapt op het elektronische zorginformatiesysteem van Chipsoft (CS-EZIS.Net). Naast uitgebreide dossiervoering, ondersteuning van medicatiegerelateerde handelingen, zorgportaalfuncties en facturatieoplossingen, biedt Chipsoft ook ondersteuning voor specifiek academische doeleinden en trajecten.

'Beide partijen hebben enorm hard gewerkt aan dit omvangrijke project, dat op relatief korte termijn opgeleverd moest worden', zegt Hyleco Nauta, ict-directeur van het UMC Utrecht. 'Bij het UMC Utrecht houden we ons graag aan deadlines en die hebben we ook nu weer gehaald. Complimenten voor iedereen.'

Alle planningen gehaald

Het UMC Utrecht is het tweede universitair medisch centrum dat binnen zes weken tijd het CS-EZIS.Net organisatiebreed in gebruik heeft genomen. Zes weken geleden nam aanbestedingspartner LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) het CS-EZIS.Net ook al in gebruik. De ziekenhuisbrede implementatie in het UMC Utrecht is echter nog omvangrijker dan de implementatie in het LUMC. Waar in het Leidse ziekenhuis omstreeks vijfduizend medewerkers de beschikking kregen over de nieuwe oplossingen van Chipsoft, ondersteunt het CS-EZIS.Net in het UMC Utrecht zo'n zevenduizend medewerkers optimaal in hun werkproces. En dat slechts anderhalf jaar na de ondertekening van de overeenkomst. Tijdens de intensieve voorbereiding is de software volgens een strakke planning zorgvuldig ingericht en getest.

Hans Mulder, directeur van Chipsoft: 'Dankzij het volhardende werk van al onze medewerkers en de medewerkers van het UMC Utrecht is het project exact op de geplande datum live gegaan. Dat het ons telkens weer lukt om zowel grote, middelgrote als iets kleinere instellingen op de geplande datum live te laten gaan, is echt uniek in ict-land en zeker iets om trots op te zijn.'

Dossiers voor alle specialismen

Alle specialismen krijgen een elektronisch patiëntendossier. Hierdoor komt informatie direct beschikbaar voor alle artsen die bij de behandeling van een patiënt betrokken zijn. Voor het UMC Utrecht als centrum van medische vernieuwing is dit een absolute must. De patiënten zullen eveneens voordeel ondervinden van het nieuwe systeem. Bij doorverwijzingen binnen het ziekenhuis hoeven zij bijvoorbeeld bij het bezoek aan de volgende afdeling hun klachten en gegevens niet opnieuw te vertellen. Door de ziekenhuisbrede integratie zijn deze immers bekend bij alle betrokkenen bij het zorgproces van de patiënt.

Samenwerking LUMC

De keuze van het UMC Utrecht voor het CS-EZIS.Net van Chipsoft kwam tot stand na een gezamenlijke aanbesteding met het Leids Universitair Medisch Centrum. Enkele weken geleden nam ook dit ziekenhuis de oplossingen van Chipsoft in gebruik. De twee UMC's delen hun visie over de inzet van ict in de zorg en profiteren door de samenwerking van elkaars kennis en expertise. Zowel tijdens de selectiefase als bij de implementatie is veel samengewerkt in allerlei werkgroepen en overlegstructuren. Ook is een gezamenlijk stuurgroepoverleg met Chipsoft gevoerd. Door de samenwerking zijn de individuele kwaliteiten van beide UMC's in een gezamenlijke, en voor het overgrote deel, gelijke inrichting van het CS-EZIS.Net tot uiting gekomen en voor beide huizen beschikbaar. Op het gebied van invoering in de eigen organisatie zijn vooral kennis en methodieken uitgewisseld.

Chipsoft

Chipsoft is leverancier van zorginformatiesystemen en epd's (elektronische patiëntendossiers) voor ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra en GGZ-instellingen. ChipSoft is zowel op de Nederlandse als Belgische markt actief. Als automatiseerder van ziekenhuizen is ChipSoft marktleider in Nederland. In 2009 bracht Chipsoft met het CS-EZIS.Net als eerste leverancier in Nederland een volledig geïntegreerd epd, inclusief beslisondersteuning, op de markt. Door bij de ontwikkeling gebruik te maken van de Microsoft.Net-technologie, is Chipsoft in staat vooruit te lopen op veranderingen binnen de zorgsector. Binnen de Nederlandse zorgsector wordt Chipsoft geroemd om haar efficiënte oplossingen en implementaties, waarbij sprake is van een korte doorlooptijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-22T08:51:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.