Brocacef zet Progress Corticon in

Brocacef, farmaceutische groothandel en moederbedrijf van apotheekketen Benu Apotheek, zet 'business rules management systeem' (brms) Progress Corticon in om een einde te maken aan de complexiteit in de bedrijfsvoering. Corticon maakt het mogelijk om wijzigingen in de voorwaarden van zorgverzekeraars sneller door te voeren. De oplossing stelt niet-it'ers binnen Brocacef in staat om bedrijfsregels aan te passen, zonder hierbij de applicatiecode te wijzigen

Sinds de marktliberalisering worden de prijzen in de gezondheidszorg niet langer door de overheid bepaald. Zij komen tot stand via jaarlijkse onderhandelingen tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Dit leidt tot verschillende individuele prijsafspraken en voorwaarden in het zorgvergoedingssysteem. Voor Benu Apotheek was het een uitdaging om aanpassingen tijdig door te voeren. Dit maakte het lastig om nauwkeurig bij de verschillende zorgverzekeraars te declareren. Naast de steeds veranderende contracten, heeft Benu Apotheek ook te maken met maandelijkse updates van de zogenaamde Taxelijst van medicijnen en hulpmiddelen. Deze updates bevatten veranderde prijzen, aangepaste vergoedingen en nieuwe wet- en regelgeving voor circa 106.000 artikelen.

Progress Corticon maakt het eenvoudig om de geautomatiseerde bedrijfsregels in het vergoedingensysteem te wijzigen. Het brms vertaalt de wijzigingen die zijn doorgevoerd door de business naar de applicatiecode. Hierdoor wordt de integratie met het informatiseringsplatform automatisch gerealiseerd. Zo worden wijzigingen in de met verzekeraars afgesproken voorwaarden sneller geïmplementeerd.

Brocacef wil Progress Corticon in de toekomst inzetten om meer besluitvormingsaspecten van de bedrijfsvoering te verbeteren. Door de integratie met het verkoopsysteem van apothekers ontstaat de mogelijkheid om intelligentere klantinteracties aan te gaan op basis van de in Progress Corticon ingevoerde beleidsregels. De implementatie van Progress Corticon biedt niet alleen Brocacef grote voordelen. Ook de klant is gebaat bij een snelle, effectieve en nauwkeurige besluitvorming en een goede dienstverlening.

'Brocacef voert circa 872.000 prijsberekeningen per maand uit en dus meer dan tien miljoen per jaar. We zochten een nieuwe toepassing om de bestaande complexiteit te reduceren en toekomstige groei mogelijk te maken', aldus Jeroen Anbeek, business informatie analist bij Benu Apotheek.

'Voor het doorvoeren van wijzigingen in geautomatiseerde beslissingen hadden we voorheen 1,5 week nodig. Met Progress Corticon doen we dit nu in slechts 1,5 uur', stelt John Feimann, commercieel directeur Benu Apotheek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-24T14:30:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.