Jaar 2000 te saai voor IT-talent (Mark Plekker)

Moet je talentvolle IT'ers opzadelen met monotone automatiseringsklussen? Nagaan of software bestand is tegen de eeuwwisseling is zulk saai werk. Het is een potentiële bron van frustratie. De enigen die hier garen bij zullen spinnen zijn de headhunters. Zij zullen deze teleurgestelde IT'ers met groot gemak en tegen goed geld binnen de kortste keren wederverkopen.

Deze opmerkelijke uitspraak doet de directeur van Randstad Automatiseringsdiensten elders in Computable. Opmerkelijk omdat juist nu minister Wijers een 'nationaal appèl' doet om deskundigen voor het Jaar 2000-probleem te werven. De minister wil een beroep doen op, wat hij noemt, 'de reserves op de arbeidsmarkt'. Dit zijn alle inactieven, vutters en gepensioneerden die kaas hebben gegeten van programmeren of dit snel zouden kunnen leren. En wie gaat de minister hierbij helpen? Inderdaad: Randstad Uitzendbureau.
Door deze werkzaamheden op voorhand het keurmerk saai mee te geven zal de zoektocht naar deze deskundigen alleen maar lastiger worden. Immers, je moet je als gepensioneerde wel stierlijk vervelen om eenmaal verworven vrijheden weer op te geven. Wanneer mensen op inhoudelijke gronden niet voor bepaalde soorten werk zijn te interesseren, rest er vaak maar één instrument. Net als de vuilnisman verdient de Jaar 2000- reparateur een toeslag voor saai en onaangenaam werk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-23T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.