Unilever verlaagt TCO met CAD in de cloud

Unilever heeft systeemintegrator NET Services Nederland, onderdeel van de CSN Groep, gekozen voor het leveren, inrichten en ondersteunen van de cad virtualisatie-oplossing.

Unilever maakt gebruik van de ontwerp oplossing Creo 2.0 van PTC. De door NET Services aangeboden HP-oplossing is gericht op de Creo-gebruikers, maar ook schaalbaar voor andere ontwerp toepassingen binnen Unilever zoals ANSYS Fluent. Deze HP oplossing wordt nu op basis van het advies van NET Services vanuit een centrale it-omgeving beschikbaar gesteld.

'De belangrijkste aanleiding is het vervangmoment van de huidige 3d-werkstations. Veel van onze klanten helpen wij door de totale cost of ownership te reduceren', aldus Harry Beijersbergen van Henegouwen, salesmanager van NET Services.

Gebleken is dat de beheerkosten van deze werkstations hoog zijn ten opzichte van de bezettingsgraad. Het centraal aanbieden van een cad/cae-oplossing zal leiden tot een aantal voordelen. Deze voordelen onderscheiden zich in kostenreductie en it-beheer ten opzichte van de traditionele omgeving.

'De bedrijven van CSN Groep bieden een ‘one stop shop’ voor Unilever. CAD Services is een geautoriseerde Creo-reseller en heeft als leverancier van Unilever de benodigde specifieke kennis van deze cad-applicatie', zegt Michiel van Bergen van der Grijp, Business Developer van CSN Groep B.V..
NET Services en CAD Services hebben de kennis en kunde om een virtuele 3D CAD omgeving te kunnen bouwen en beheren. Met het initiatief CAD in the Cloud en BIM in the Cloud (bouw) heeft CSN Groep B.V. een unieke propositie voor het centraal beschikbaar maken van 3D MCAD en BIM software. Hierdoor kan Unilever volledig terugvallen op één partij voor applicatie vragen en IT beheer van deze oplossing.

NET Services is een it-systemintegrator voor middelgrote en grote organisaties met een behoefte aan optimale beschikbaarheid en optimalisatie van bedrijfskritische data en applicaties. Net Services beschikt over de hoogste certificering op alle gebieden van hp-apparatuur. Zo heeft Net Services het certificaat van DataCentre Solutions Specialist, StorageWorks Solutions Specialist en Virtualization Specialist. Net Services levert high-end oplossingen voor dataopslag en datamanagement. Het bedrijf is onderdeel van CSN Groep in Leusden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-27T09:56:00.000Z Externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.