Zorginstelling Livio kiest voor Office 365

Livio is een zorginstelling in de regio Enschede, Haaksbergen & Berkelland die klanten zowel intra- als extramurale zorg en ondersteuning biedt. Daarbij is een goede operationele ict-invulling van levensbelang. 'Wij hebben een bewuste keuze gemaakt voor het Microsoft Office 365 platform en zien tevens interessante mogelijkheden in de adoptie van het gehele Microsoft Cloud platform', zegt Rob van Brummelen, informatiemanager bij Livio.

Met de huidige veranderingen in de Nederlandse gezondheidszorg en bijbehorende maatregelen vanuit de regering, heeft Livio geconstateerd dat zij als organisatie mee moet veranderen om op een efficiënte wijze toegevoegde waarde te kunnen blijven bieden. Met vestigingen, buurtteams en zo'n 2500 medewerkers, streeft de organisatie naar het geven van een zo hoog mogelijke service op het gebied van zorg, wonen en gezondheid voor jong en oud. Belangrijke onderdelen hierin zijn meer zelfsturing binnen de zorgteams en het efficiënter samenwerken en communiceren van medewerkers.

Om dit te bewerkstelligen heeft Livio gekozen voor Microsoft Office 365 als nieuw samenwerkingsplatform. Met Microsoft Office 365 hebben de medewerkers altijd en overal toegang tot hun gegevens en bestanden, kunnen zij informatie sneller en makkelijker delen en krijgen zij toegang tot nieuwe communicatiemiddelen zoals chat en beeldbellen. Hierdoor kunnen zij zowel efficiënter samenwerken en communiceren met elkaar, maar ook met klanten, contactpersonen en ketenpartners.

Expertise Caase.com

Voor de strategische keuze, ondersteuning en implementatie van Microsoft Office 365, heeft Livio gekozen om de expertise van Caase.com in te schakelen. Caase.com is cloud integrator op het gebied van advies, implementatie en beheer van innovatieve cloudoplossingen. Daarnaast is Caase.com door Microsoft uitgroepen tot Wereldwijd Cloudpartner van het jaar 2014.

Livio heeft gekozen voor de samenwerking met Caase.com vanwege de expertise van Caase.com op het gebied van cloudoplossingen in de gezondheidszorg en de wijze waarop de implementatie van Microsoft Office 365 wordt ingevoerd. Daarnaast zal Caase.com ondersteunen op het gebied van de gebruikersadoptie via het Change Management-programma.

'Wij hebben een bewuste keuze gemaakt voor het Microsoft Office 365 platform en zien tevens interessante mogelijkheden in de adoptie van het gehele Microsoft Cloud platform met onder andere Azure. Daarnaast zullen wij onze teams gaan uitrusten met Sharepoint en apps, waardoor onze mensen slimmer kunnen gaan samenwerken. Caase.com helpt ons met het maken van de juiste keuzes bij de inrichting van het samenwerkingsplatform en tijdens de migratie, niet alleen door hun technische kennis en kunde, maar ook door hun ervaring met veranderingen bij gebruikers', aldus Rob van Brummelen.

De implementatie van Microsoft Office 365 bij Livio wordt in verschillende fases, de zogenoemde 'waves`, gedaan. Wave1 bestaat uit het groepsgewijs uitrollen van Microsoft Outlook en Office 2013. In wave2 zullen Lync, Onedrive, Sharpoint en Yammer verder uitgerold worden. Ook wordt gesproken over de ontwikkeling van portalen en apps.

Werken in waves

Caase.com werkt met de implementatiewijze in waves om de impact van het nieuwe samenwerkingsplatform binnen organisaties te verkleinen. Door middel van een maatwerk Change Management-programma, ondersteunt Caase.com onder meer op het gebied van communicatie en trainingen bij Livio. Deze wijze van implementatie en ondersteuning tijdens de verandering creëren een gevoel van betrokkenheid bij de medewerkers, zorgt voor een hoger acceptatiepercentage en verhoogt de adoptie van Microsoft Office 365.

Livio en Caase.com werken samen aan de implementatie van wave1 van Microsoft Office 365. De organisatie is op de hoogte gebracht van de komende veranderingen en de eerste groep gebruikers is inmiddels succesvol werkzaam binnen het nieuwe samenwerkingsplatform.

Beide organisaties zijn verheugd om verder te gaan met de verdere implementatie van Microsoft Office 365, met als doel dat de organisatie de dienstverlening aan klanten nog beter en efficiënter kan blijven bieden!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-30T10:17:00.000Z Externe partij