Interoute host Order2Cash-oplossing Anachron

Anachron is een toonaangevende internationale aanbieder van Order2Cash-oplossingen, waaronder e-Invoicing. Met de oplossingen van Anachron worden de financiële processen gestroomlijnd voor bedrijven als GE, Hertz, PPG en Tommy Hilfiger. De nationale en internationale klanten van Anachron vereisen een hoge betrouwbaarheid van dit online platform. Begin dit jaar is het bedrijf overgestapt naar managed hosting bij Interoute.

Marco Eeman, cto van Anachron: 'Anachron groeit snel en de internationale expansie vereist een zeer schaalbaar en betrouwbaar hostingplatform. Dat is bij Interoute in goede handen. Onze kernoplossing is Order2Cash, dit maakt het voor bedrijven mogelijk om het complete proces van order tot betaling te optimaliseren en te versnellen. We nemen daarmee een deel van het bedrijfskritische proces over, dus dat stelt de hoogste eisen aan de beveiliging en uptime van onze hostingomgeving.'

Volledig as a service

In 2000 is Anachron opgericht en het bedrijf heeft vanaf het begin de keuze gemaakt om hun software online aan te bieden. Anachron heeft gekozen voor managed hosting bij Interoute omdat de oplossing bij de vorige leverancier kwalitatief onvoldoende was om de verdere groei te faciliteren. Op basis van een aanbeveling van een oud-medewerker van Interoute, kwam Anachron in gesprek met Interoute. In het voortraject is veel overleg geweest tussen Anachron en Interoute en zijn alle opties en eisen besproken.

Eeman: 'Prijs is natuurlijk altijd een overweging die je meeneemt in je beslissing, maar voor ons waren andere argumenten belangrijker. Bijvoorbeeld de mogelijkheid bij Interoute om een hybride cloud oplossing te bouwen. De internationale datacenters en het netwerk van Interoute zijn van belang vanwege onze groei onder andere in de VS. Bovendien hebben wij strakke sla's en beveiligingseisen richting onze klanten en daaraan moet onze leverancier uiteraard ook kunnen voldoen.'

De hostingomgeving van Anachron is gebouwd in het Amsterdamse datacenter van Interoute. 'Tijdens de projectfase is er nauw samengewerkt tussen Anachron en Interoute, we hebben dit echt als partners opgepakt. Het project is binnen de gestelde deadlines opgeleverd en de omgeving draait heel stabiel', aldus Eeman. 

De financiële SaaS-oplossingen van Anachron zijn voortdurend in ontwikkeling, daarom is het belangrijk dat de omgeving bij Interoute snel aanpasbaar en schaalbaar is. Anachron breidt internationaal sterk uit, vooral in de VS en Oost-Europa. 'Wij kunnen eenvoudig hosting capaciteit opschalen daar waar onze klanten zich bevinden, omdat Interoute wereldwijde cloudservices biedt. De internationale datacenters en hybride cloud oplossingen faciliteren ons om zonder zorgen te groeien', zegt Eeman. 'Op de langere termijn is Anachron bezig met het integreren van Supply Chain Finance in zijn oplossingen. Dit is een enorme verandering, waarbij de afhankelijkheid van de cloud alleen maar zal toenemen. We hebben er alle vertrouwen in dat dat bij Interoute in goede handen is.'

Techniek

Interoute heeft voor Anachron een hybride hosting oplossing gebouwd waarop de kerndiensten, factuurdata en applicaties, van Anachron worden gehost. De oplossing bestaat uit een mix van fysieke en virtuele systemen waarbij Interoute het management tot en met het besturingssysteem voor zijn rekening neemt. Hierdoor wordt er een stabiel platform gecreëerd waarop Anachron de e-Invoicing en Order2Cash applicaties kan uitrollen. Een belangrijk onderdeel van de infrastructuur is een groot NoSQL-cluster gebaseerd op Apache Cassandra. Dit cluster biedt Anachron de mogelijkheid het platform lineair op te schalen en daarbij de almaar groeiende klantenbase te faciliteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-15T09:56:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.