Iton ontzorgt Zinzia Zorggroep

Zinzia Zorggroep heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in it. Het beheer ervan ligt volledig in handen van Iton. Al was Zinzia nog wat terughoudend wat betreft de cloud, vanwege privacygevoelige cliëntgegevens, de invoering van een op mdm-gebaseerde cloudoplossing brengt de cloud in elk geval dichterbij.

Hans Bonté, manager bedrijfsvoering bij Zinzia Zorggroep, kent Iton al van een vorige werkgever. 'De relatie tussen Iton en mij gaat nog terug ver vóór de tijd dat ik bij Zinzia werkte. Toen we meer it-expertise nodig hadden als gevolg van een ingezette herstructurering van de interne it-omgeving, en het de toenmalige it-partner en onze eigen systeembeheerder simpelweg aan kennis ontbrak, kwamen we door de eerdere goede ervaringen snel terecht bij Iton.' Zinzia heeft de afgelopen jaren behoorlijk geïnvesteerd in it en vernieuwingen doorgevoerd waardoor de organisatie nu kan bogen op een moderne omgeving en op dit gebied tot de top in haar sector behoort.

Ontzorging

Toen Bonté vijf jaar geleden begon bij Zinzia heeft hij eerst de verbindingen tussen de vestigingen opgewaardeerd naar glasfiber en vervolgens de servers vervangen, zodat er een gedegen basisstructuur ontstond. Daarnaast is er binnen alle locaties van het bedrijf een Wi-Fi-netwerk uitgerold. Zinzia werkt nu met een centrale Citrix-omgeving in een eigen datacenter op de hoofdlocatie en met thin clients op de werkplekken.

'We hebben geen eigen systeembeheerder meer en Iton is volledig verantwoordelijk voor het technische beheer van onze it-infrastructuur. Een systeembeheerder van hen komt eens per twee weken een dag op locatie. Een programmabeheerder komt voorlopig wekelijks een dag en vormt de intermediate tussen de technische consultants van Iton, de externe partijen en onze organisatie. Iton verzorgt tevens de helpdeskfunctie,' vertelt Bonté.

'Dit werkt na wat aanloopproblemen allemaal naar tevredenheid. De vaste contactpersonen kennen ons bedrijf en zetten zich in voor het belang van Zinzia. Ik ervaar Iton als een betrouwbare it-partner met een breed kennisniveau. Het geeft een rustig gevoel te weten en te ervaren dat ze in control zijn. Onze core business is zorg en over it-beheer willen we ons geen zorgen hoeven maken. Mede dankzij Iton draait Iitsoepel en wordt de administratieve last voor artsen en verzorgend personeel minder, met als gevolg meer tijd voor de cliënt.'

Eerste stap naar de cloud

Zinzia was wat terughoudend wat betreft de cloud, maar stilaan wordt bekeken waar SaaS-applicaties kunnen worden geïntroduceerd. 'Met mijn achtergrond als registeraccountant stond ik wat sceptisch tegenover de cloud: zijn onze privacygevoelige cliëntgegevens wel doorlopend goed beveiligd? Hoe betrouwbaar zijn de verschillende cloud opties? Inmiddels zijn we overtuigd van de veiligheid van professionele cloud omgevingen. De voordelen van cloud oplossingen spreken ons zeker aan,' vervolgt Bonté.

'We hebben een behoorlijk zwaar rooster- en planningsysteem dat hoge eisen stelt aan ons serverpark. Inmiddels hebben we besloten om deze applicatie onder te brengen in de cloud. Ook het nieuwe elektronische cliënten dossier (ecd) wordt als beveiligde hybride SaaS-oplossing in 2016 uitgerold. Daarnaast ligt voor bijvoorbeeld veilige conferencing een SaaS-oplossing voor de hand, zodat het managementteam en andere medewerkers gemakkelijker kunnen vergaderen zonder te hoeven reizen tussen de vestigingen. Verder worden er steeds meer tablets ingezet. Door leidinggevenden, artsen en medewerkers, belast met het doen van bestellingen worden er tweehonderd gebruikt. De verwachting is dat dit aantal door het nieuwe ecd nog aanzienlijk zal groeien.'

Bonté besluit: 'Het is relevant dat we weten waar de tablets zich bevinden en dat de security goed is geregeld. De tablets, en overigens ook de smartphones, worden beheerd door Iton middels een cloud gebaseerde mdm-oplossing. Dus ook hier brengt Iton de cloud weer een stukje dichterbij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben benieuwd of deze applicaties die als "SaaS" aangeboden worden ook herschreven zijn (Cloud-Ready) of alleen omdat ze met een productcatalogus aangeboden worden, als SaaS beschouwd worden!

[...] De voordelen van cloud oplossingen spreken ons zeker aan,' vervolgt Bonté [...]

Ook interessant te weten welke voordelen hiermee bedoeld worden. Zo kan ik ook eea vergelijken met mijn organisatie bijvoorbeeld.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-18T10:18:00.000Z Externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.