Avanade levert VideoDeals verkoopkanaal in de cloud

Dit artikel delen:
E-commerce

VideoDeals.com is een in juni 2012 gelanceerde online marktplaats waar bedrijven en particulieren hun product of service aan kunnen bieden door middel van een video. Iedereen kan hierbij een zelfgemaakte video van maximaal een minuut uploaden en via de door VideoDeals.com ontwikkelde en gepatenteerde tagging-editor voorzien van een zogeheten koop-tag. Voor consumenten is gebruik van het videoverkoopkanaal gratis. Professionele verkopers betalen alleen een fee per gesloten deal. No deal, no pay.

De filosofie van ‘betalen naar succes' hanteert VideoDeals.com ook bij de ontwikkeling van zijn ict-omgeving. Investeringen vooraf worden zo veel mogelijk vermeden, er is geen eigen hardware en de gehele ict-omgeving wordt gehost, onder andere bij SaaSplaza. Met het Microsoft-platform als uitgangspunt en de ontwikkeling van de webshop in Microsoft Azure zocht VideoDeals.com een ervaren partij om Microsoft Dynamics AX for Retail als back-end te implementeren.

In lijn met de ‘on demand'-filosofie leverde Avanade de erp-oplossing op basis van kostprijsrekening, waarbij VideoDeals.com zich vastlegt op het afdragen van een bedrag per deal in de toekomst. Een van de succesfactoren voor VideoDeals.com is dat de implementatie van Microsoft Dynamics AX for Retail, inclusief de inrichting van de financiële omgeving, het afhandelen van creditcardbetalingen en de integratie met Microsoft Azure voor voorraadbeheer en alerts naar distributie in 65 dagen afgerond werd. De lancering van de beta-versie vond voor de sportzomer van 2012 plaats. Inmiddels laat het aantal gebruikers en aanbieders een gezonde groei zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-12T15:14:00.000Z Martijn Vet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.