BT biedt uitwijk aan St. Antonius Ziekenhuis

Dit artikel delen:
Datacenter BT Nieuwegein

Het BT-datacenter in Nieuwegein

Het St. Antonius Ziekenhuis is een ziekenhuis voor oncologie en behandeling van patiënten met hart-, vaat- en longziekten. Het ziekenhuis telt vijf locaties, inclusief een nieuw groot ziekenhuis in Leidsche Rijn bij Utrecht, dat in het najaar van 2013 zijn deuren opent. Er staan bij de diverse vestigingen ruim 1,5 miljoen patiënten geregistreerd.

Het St. Antonius kent een van de efficiëntste ict-afdelingen binnen de Nederlandse zorgsector. Het zelf ontwikkelde Elektronische Patiëntendossier heeft het gebruik van papier vrijwel uitgebannen. En een zelfherstellende glasvezelring met krachtige switches staat garant voor hoge beschikbaarheid over het hele campusnetwerk.

Het bleek dat het externe back-up-datacenter niet meer voldeed aan de steeds strengere regelgevingseisen en toekomstige opslagbehoeften. Zelf een nieuw datacenter bouwen, bleek echter financieel onverantwoord.

BT had zojuist een nieuwe uitbreiding voltooid van zijn datacenter in Nieuwegein, een van de eerste in de markt dat voldoet aan de veeleisende EU-normen voor energiebesparing. Het datacenter is uitgerust met de nieuwste energiebeheer- en koeltechnologieën en met duurzame noodstroomsystemen.

Glasvezelring

De glasvezelring werd uitgebreid naar het nieuwe BT-datacenter in Nieuwegein, wat betekent dat het St. Antonius verzekerd is van storingsvrije hoge beschikbaarheid voor alle ict-behoeften, van reguliere Microsoft Office-applicaties tot en met digitale medische beeldverwerkingssystemen.

Het spiegelen van hardware en software op zowel de hoofdlocatie als de back-upsite zorgt voor nog hogere operationele continuïteit. Met virtualisatie worden rekentaken over de verschillende sites gespreid, wat de beschikbare verwerkings- en opslagcapaciteit verdubbelt, terwijl elk van de beide datacenters in een noodsituatie onafhankelijk kan doordraaien. Mocht een van de datacenters uitvallen, dan zijn alle applicaties binnen een half uur weer in de lucht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-16T14:43:00.000Z Martijn Vet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.