Citrix levert virtuele werkplekken Adelante

Dit artikel delen:

Adelante is een zorggroep met ruim duizend medewerkers. Vanuit de organisatie kwam de vraag om een interne telewerkoplossing te realiseren die inzetbaar moet zijn voor thuiswerkers, maar die ook voldoende flexibel was om in te zetten voor ambulante medewerkers en voor werkplekken bij nevenkantoren die geen snelle verbinding hebben. De zorggroep ging daarom op zoek naar een oplossing die in staat was de huidige cloud-gebaseerde dienst te laten vervallen.

De organisatie vond de gehoste virtuele desktop een ideale oplossing. Adelante koos voor Citrix XenDesktop Enterprise Edition en heeft nu zestig gevirtualiseerde Windows XP workloads draaien op één bladeserver binnen Citrix XenDesktop.

Deze gevirtualiseerde desktops worden gebruikt door ongeveer 150 personen, variërend van ad-hoc en regelmatige thuiswerkers, ambulante medewerkers tot een veertigtal medewerkers bij enkele vestigingen met een tragere verbinding die de virtuele desktop fulltime gebruiken.

De organisatie was erg gecharmeerd van de concurrent use-licenties van XenDesktop. Met 150 gebruikers zijn 25 tot 40 concurrent licenties al voldoende. Niet alleen het telewerken is aangepakt, maar met dezelfde oplossing is tevens veilige toegang over internet vanaf enkele vestigingen gerealiseerd en zijn toekomstige uitbreidingen mogelijk gemaakt.

Thuiswerkers

Voor hetzelfde geld is niet alleen de thuiswerkproblematiek opgelost, maar krijgt Adelante er ook een veel breder inzetgebied voor terug en is het klaar voor toekomstige ontwikkelingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-17T08:04:00.000Z Martijn Vet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.