Bull bouwt private cloud voor Erasmus Leven

Voor verzekeraars is flexibiliteit in productontwikkeling en marketing cruciaal. Dat geldt zeker voor bedrijven die uitsluitend via tussenpersonen werken. Intermediairs verwachten duidelijke proposities en optimale service. Dat vereist bij verzekeraars een stevig ict-fundament. Erasmus Leven in Rotterdam, onderdeel van Delta Lloyd, bouwde samen met Bull een private cloud waarmee het bedrijf inspeelt op de eisen van tussenpersonen en klanten.

Erasmus maakt al tientallen jaren gebruik van een Bull-systeem voor de polisadministratie. Het bedrijf startte in 2010 een kostenreductieprogramma waarin het ook zijn leveranciers betrok. Na een studie koos Erasmus Leven in overleg met Bull voor een nieuw, dubbel uitgevoerd datacenter.

Bull en Erasmus Leven wisten in een weekend de feitelijke migratie van de productieomgeving af te ronden. De belangrijkste voordelen van de nieuwe omgeving zijn lagere operationele kosten, vereenvoudigd beheer en sterk verbeterde continuïteit. De operationele kosten zijn ongeveer twintig procent lager. Daarnaast is de tijd die nodig is voor een volledige uitwijk, teruggebracht van 96 uur naar acht uur.

Verder zijn de prestaties van de applicaties gelijk gebleven en op sommige punten verbeterd, ondanks de toegenomen afhankelijkheid van externe verbindingen. Het oude datacenter was in het eigen gebouw van Erasmus Leven gevestigd. De verzekeraar beheert de omgeving zelf, waarbij Bull op de achtergrond beschikbaar is voor complexere vragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-19T08:17:00.000Z Martijn Vet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.