Peak-IT vernieuwt ICT Eerste Christelijk Lyceum

Het Eerste Christelijk Lyceum is een middelbare school voor gymnasium, atheneum en havo met in totaal meer dan 1.050 leerlingen en 125 medewerkers. Het ict-beheer in een onderwijsorganisatie vereist extra kwaliteiten vanwege het grote aantal gebruikers op wisselende plekken. Ook is de programmatuur zeer gevarieerd en dient de ict-omgeving beveiligd te zijn tegen de ontdekkingstochten van leerlingen. Daarbij dient de uitrol van digitaal lesmateriaal goed geregeld te zijn en zijn er ontwikkelingen rondom het gebruik van tablets. Uiteraard vraagt dit ook een hoge performance van het Wi-Fi-netwerk.

Daarom is de school in samenwerking met Peak-IT het afgelopen jaar bezig geweest met het plannen en het implementeren van een geheel nieuw serverpark en een domain migratie op basis van VMware ESX 5 en Microsoft Windows 2008 R2. Tevens zijn clients gemigreerd van Windows XP naar Windows 7 en Office 2010.

Na de serveromgeving gevirtualiseerd te hebben met VSphere 5 inclusief Veeam back-up & Replication is een nieuwe Active Directory opgezet. Daarnaast zijn op basis van Windows 2008 R2 ook Remote Desktop Services en Remote Desktop Gateways geïmplementeerd. Ook is de laatste versie van Exchange 2010 geïmplementeerd met Outlook Web Access en Mobile device synchronisatie. Voor de deployment wordt Microsoft WDS gebruikt. Voor de beveiliging is Symantec Endpoint Protection en Message Gateway geïmplementeerd. Hiermee is ECL klaar voor de toekomstige groei in mobiele gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Je ziet dat steeds meer scholen hun ICT omgevingen moeten vernieuwen. Als je de aandacht van de huidige en toekomstige generatie wilt vasthouden zal je een werkomgeving moeten creëren waarin de nieuwste techniek ingezet worden ten dienste van de leerlingen en leraars. De juiste mix tussen de deliverables en budget maakt het bovenstaande veranderingstraject tot een succes en elk ander project.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-08T08:43:00.000Z Martijn Vet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.