CMG zoekt erkenning als pakketleverancier

Madurodam implementeert standaardpakket Paymaster

Dit artikel delen:

Automatiseerder CMG staat vooral bekend als dienstverlener, systeemontwikkelaar en -integrator. Dat een belangrijk deel van zijn omzet bestaat uit pakketsoftware is minder bekend. In Nederland draaien duizenden installaties van CMG-software op het gebied van salarisverwerking, personeelsinformatiesystemen en roostersystemen voor scholen. Miniatuurstad Madurodam implementeerde dit jaar het salarisverwerkingspakket Paymaster.

"De markt weet nog onvoldoende wat CMG allemaal doet. Om dat te verhelpen zijn we op dit moment bezig een advertentiecampagne in de steigers te zetten", zegt Koos Zwerver, national director van de divisie Information Processing van CMG. Tekenend voor de onbekendheid van de markt met CMG als productleverancier is het feit dat Madurodam in zijn pakketselectie bij toeval met de CMG-software in aanraking kwam.
Madurodam is sinds 1 juli een van de gebruikers van het pakket voor salarisverwerking. In het selectietraject keek men bij de miniatuurstad ook naar E-salaris van Exact. Dat laatste pakket voldeed echter niet aan de eisen van Madurodam. Het seizoenkarakter van de bedrijfsvoering bij de Haagse miniatuurstad vraagt arbeidsovereenkomsten in vele soorten en maten. "De vereiste flexibiliteit in het parametriseren van de loonmodellen kon Paymaster ons wel bieden", aldus Menno de Jong, controller bij Madurodam.

Ondersteuning

De implementatie van de software maakte deel uit van een groter project dat is gericht op de optimalisatie van de interne financiële verslaglegging. De Jong prijst vooral de flexibiliteit van de software: "Voor elke situatie is het mogelijk een apart loonmodel te specificeren." Die flexibiliteit vraagt wel tijd en aandacht voor het aanpassen van de parameters; deze moeten allemaal juist zijn ingesteld. "Die periode duurde bij ons een aantal maanden, waarbij CMG voor intensieve ondersteuning zorgde", aldus De Jong.
Voorheen voerde Raet de salarisadministratie van het Haagse attractiepark uit. Volgens De Jong heeft het standaardpakket tot een besparing geleid in de operationele kosten. Verder heeft De Jong nu meer grip op de kostendifferentiatie voor zijn interne boekhouding.

Omzet verzekerd

CMG wil nu naast erkend dienstenleverancier ook naam maken als leverancier van standaardsoftware. Dit maakte altijd al onderdeel uit van de bedrijfsvoering. "Pakketsoftware is van oudsher al belangrijk voor ons. Als je een pakket verkoopt, heb je een klant voor enkele jaren aan je bedrijf gebonden. Daarmee is een deel van de toekomstige omzet verzekerd", zo licht Zwerver de CMG-strategie toe.
Het bedrijf levert verder software voor uiteenlopende implementaties: van klein tot groot. Met het personeelspakket PMS, richt de CMG zich op het marktsegment waar ook de erp-bouwers van Peoplesoft zich manifesteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-12T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.