Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

FlexTrack maakt MSI-ACI-campagnes slimmer meetbaar

Dit artikel delen:

Een belangrijk voordeel van online campagnes is dat de resultaten veel beter meetbaar zijn. Helaas laten veel methodieken daarvoor nog te wensen over. Gangbare advertentieservers geven geen informatie over ‘wie’ is bereikt en rapporteren alleen het aantal unieke browsers of apparaten waarmee de uiting is bekeken. Daarom gaf marktonderzoekbureau MSI-ACI aan Devoteam de opdracht een nieuwe, geavanceerde versie van Flextrack te ontwikkelen.

Flextrack is een moderne SaaS-oplossing voor het meten en evalueren van websites en digitale campagnes op persoonsniveau, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van tienduizenden panelleden die benaderd kunnen worden voor deelname aan (effect-)onderzoek. MSI-ACI biedt Flextrack aan bij klanten die regelmatig digitale campagnes voeren. De oplossing voorziet in een steeds groter wordende behoefte bij zowel marketeers als digitale uitgevers aan betrouwbare bereikcijfers en gedetailleerde doelgroep informatie.

Jeroen Kuiper, senior software engineer bij Devoteam, vertelt: 'Het aantrekkelijke van Flextrack is dat het ondanks de statistische complexiteit aan de achterkant toch bijzonder eenvoudig is in gebruik aan de voorkant. Als een klant zich bij MSI-ACI meldt om een campagne te meten, wordt een project met dashboard aangemaakt. De klant ontvangt een zogeheten ‘view tag’ en een ‘click tag’ die als een html-pixel in de uiting of website kunnen worden geplaatst. Vanaf dat moment kan de klant de campagnes real-time volgen. Het systeem doet de rest.'

Schaalbaarheid

Belangrijke eis bij de nieuwe versie was de schaalbaarheid om peak loads op te kunnen vangen. Per dag moeten soms tientallen miljoenen views worden verwerkt, terwijl ook het aantal panelleden voortdurend moet kunnen groeien. Daarom koos Devoteam voor Microsoft Azure, het flexibele ontwikkelplatform van Microsoft voor cloud-oplossingen. Flextrack plaatst cookies op apparaten van zo'n negentigduizend geselecteerde panelleden die een representatieve afspiegeling vormen van de Nederlandse internetbevolking binnen de leeftijd zestien tot en met zzeventig jaar, en waarvan demografische gegevens bekend zijn zoals geslacht, leeftijd en opleidingsniveau. Vervolgens registreert Flextrack elke impressie op geplaatste advertenties, waarbij alle contacten worden geteld en verwerkt tot leesbare data. Een aantal van de geregistreerde views komt van panelleden, wat wordt vastgelegd aan de hand van de geplaatste cookies. De views worden slim geaggregeerd en opgeslagen in zogenaamde binaire zoekbomen. Daarmee kan de adverteerder gedetailleerd inzicht krijgen in het werkelijke bereik en de demografische profielen van elke afzonderlijke advertentie om zo te beoordelen of campagne onderdelen presteren. 

Voor een helder overzicht en goede leesbaarheid van al die gegevens heeft Devoteam met behulp van MVC en jQuery ook een dynamische frontendoplossing ontwikkeld die de grote stroom data filtert en ordent. Zo kan de adverteerder op elk gewenst moment realtime grafieken genereren die in een oogopslag de prestaties van zijn campagnes laten zien. En ook aan de beheerkant is de applicatie door Devoteam gebruikersvriendelijk gemaakt. MSI-ACI kan het hele proces van werving, screening, validatie, monitoring en de privacy waarborging van panelleden professioneel uitvoeren.

Met deze nieuwe release van Flextrack heeft Devoteam opnieuw aangetoond vooraanstaande oplossingen te kunnen bouwen op state-of-the-art ontwikkelplatforms zoals Microsoft Azure. Klanten van MSI-ACI krijgen met Flextrack een zeer krachtig tool in handen waarmee ze hun campagnes beter kunnen meten dan ooit tevoren.

Mervyn Brookson, senior accountmanager bij MSI-ACI en verantwoordelijk voor Flextrack, zegt hierover: 'In digitaal marketingland zijn verwachtingen altijd hoog gespannen. Onze klanten verwachten een intelligente en vooral gebruiksvriendelijke user interface die direct de resultaten aanbiedt waarnaar men op zoek is. Het wordt als vanzelfsprekend gezien dat nieuwe apparaten en advertentietechnologieën goed gemeten kunnen worden. Devoteam heeft de flexibiliteit in Flextrack weten te bouwen, waarmee zowel de technologische ontwikkelingen als de steeds groeiende aantallen impressies goed opvangen kunnen worden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-11T10:41:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.