Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vodafone pakt integratie aan met WhereScape

Vodafone Nederland pakt integratie-uitdagingen aan met WhereScape

Vodafone Nederland zet Wherescape RED in voor het genereren van Data Vault 2.0-modellen voor zijn Teradata datawarehouse. De keuze voor Wherescape heeft geresulteerd in forse kostenbesparingen, kortere time-to-market voor nieuwe projecten en het laden van data in 10 procent van de tijd. Zakelijke eindgebruikers profiteren nu van snellere bug fixing en bruikbare rapporten. Ook hebben zij sneller toegang tot nieuwe informatie en hun data.

Vodafone Nederland kampte met een uiterst kostbaar en complex etl-ontwikkelproces. Het Strategy & Architecture-team binnen het Bicc (Business Intelligence Competence Centre) bij Vodafone Nederland had negen maanden en veel geld besteed aan de integratie van een core system. Dit resulteerde in slechte datakwaliteit en onbruikbare rapporten. De telecomprovider wilde in staat zijn om nieuwe initiatieven en wijzigingen sneller te implementeren, de kwaliteit en het actualiteitsgehalte van de data te verbeteren en de operationele kosten terug te dringen.

Jos Driessen, manager Bicc Strategy & Architecture en Ronald Seinen, bi-architect Bicc Strategy & Architecture waren nauw betrokken bij het project. Driessen vertelt: 'Toen de keuze voor Wherescape RED gemaakt was, begonnen we met het uit de roulatie nemen van de bestaande etl-oplossing en werd de automatiseringssoftware van WhereScape als elt-oplossing (extract, load, transform) voor data-integratie uitgerold. Wherescape RED is een geïntegreerde, end-to-end datawarehouse-development-omgeving. De oplossing, wanneer deze wordt gecombineerd met Agile/Scrum-ontwikkelingsprocessen, maakt een snelle time-to-market en maatwerk-resultaten mogelijk.'

De productstrategie zag er als volgt uit:
• De kracht van Teradata benutten - alle logica naar Teradata pushen en de elt-functionaliteit van Wherescape inzetten voor data-integratie.
• Het meeste uit Data Vault 2.0 halen - de inzet van Wherescape RED voor de integratie van Data Vault met het Teradata datawarehouse.
• De mogelijkheden van Wherescape RED benutten - in samenwerking met WhereScape ontwikkelde Vodafone Nederland templates die in een nieuwe release van Wherescape RED zullen worden doorgevoerd. Wherescape RED zal volledige ondersteuning bieden voor Data Vault 2.0 generatie.
• Agile/fail fast delivery toepassen - het doel was om eerst de nieuwe bronnen te ontsluiten via een Data Mart voor zakelijke gebruikers en vervolgens de meest optimale Data Vault te ontwikkelen ter ondersteuning van deze Data Mart.

Veel van de kostenbesparingen die worden gerealiseerd, heeft Vodafone Nederland te danken aan het feit dat Wherescape RED automatisch Data Vault 2.0-code genereert. 'Data Warehouse Automation en Data Vault zijn twee van de vijf concepten die nodig zijn om dit soort projecten tot een succes te maken. Verder is een proces op basis van Agile/fail fast nodig om een iteratief ontwikkelingsproces te faciliteren, alle code naar Teradata te pushen en gebruik te maken van elt', legt Driessen uit.

Toekomstplannen

Vodafone Nederland wil de kracht van Hadoop en Wherescape RED inzetten om code te genereren en naar Hadoop te pushen. Op deze manier kan het bedrijf ‘data lineage’ garanderen tijdens het volledige proces. Dit brengt ook nieuwe mogelijkheden voor de integratie van big data met het Teradata datawarehouse.

'De resultaten die Vodafone Nederland heeft geboekt met Wherescape RED hebben Bicc naar een hoger peil getild. Vodafone deed een beroep op de kracht van Teradata,etlL, Data Vault 2.0, een ontwikkelingsmethodiek op basis van Agile/fail fast en Wherescape’s datawarehouse automation software. De combinatie van deze concepten heeft voor forse kostenbesparingen en uiterst positieve resultaten gezorgd', besluit Driessen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-17T11:19:00.000Z externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.