Gebruik databases blijft stijgen

Het gebruik van databases blijft volgens een onderzoek van Heliview stijgen. Momenteel maken 25.000 vestigingen gebruik van databasetechnologie. Dat aantal zal binnen enkele jaren oplopen tot 31.000.

Het gaat bij deze aantallen met name om de kleine bedrijven die PC-georiënteerde producten als MS-Access en Dbase toepassen. De grotere bedrijven (meer dan vijftig medewerkers) gebruiken vaak grote (backoffice-) databases van onder andere Oracle, Informix en IBM. Het gaat dan om 30 procent van de bedrijven, die weer meerdere vestigingen kunnen hebben.
De meeste bedrijven gebruiken databases voor financiële toepassingen. Het ontsluiten van databases via Internet is al praktijk bij 900 organisaties, terwijl 7300 bedrijven te kennen geeft plannen in die richting te hebben. In de grafiek is te zien voor welke (andere) toepassingsgebieden de databases worden ingezet (Bron: Heliview).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-19T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.