Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Diaconessenhuis Leiden over op ChipSoft CS-ENZIS

Het Diaconessenhuis Leiden is begin december overgestapt op het volledig geïntegreerde CS-EZIS.Net van ChipSoft. Naast de vervanging van het basis ZIS/EPD worden onder meer de apotheek en alle medicatiegerelateerde handelingen ondersteund door de nieuwe software.

Voor beleidsbepalers is een Business Intelligence oplossing geïntegreerd om overzichtelijke managementinformatie uit het systeem te genereren. De afdeling Radiologie beschikt nu over een compleet nieuw Radiologie Informatie Systeem. "De wachttijd voor de patiënt wordt minder", zegt drs. J.G. den Hollander, lid Raad van Bestuur van het Diaconessenhuis Leiden.

Met het CS-EZIS.Net heeft het Diaconessenhuis een ziekenhuisbrede oplossing in huis waar zowel de gebruikers als de patiënten profijt van hebben. Als voorbeeld geeft Den Hollander de nieuwe mogelijkheden voor de Radiologie. 'Onze medewerkers op de Radiologie hebben met veel verwachting uitgekeken naar hun nieuwe systeem. Vooral op het gebied van afsprakenplanning kunnen we veel sneller en efficiënter gaan werken, wat natuurlijk ook voor de patiënten voordelen biedt: minder wachten aan de balie of telefoon."'

De implementatie van het CS-EZIS.Net is uitgevoerd volgens de best practice-aanpak van ChipSoft, waarbij ervaringen uit eerdere implementaties een basis vormen voor de 'ideale' inrichting. Den Hollander: 'Wij verwachten dat het CS-EZIS.Net onze medewerkers in staat zal stellen beter en efficiënter te werken. Op velerlei gebied: bij het maken van afspraken door patiënten, bij het plannen van OK-sessies, maar op termijn ook bij de dossiervoering door dokters en verpleegkundigen. Vooral dat laatste geeft perspectief.'

De efficiencywinst is echter niet de enige reden dat het Diaconessenhuis verheugd is met de nieuwe oplossingen. 'Ook was het voor ons belangrijk dat de collega-zorgverleners uit het Leids Universitair Medisch Centrum gekozen hebben voor ChipSoft. Dat de twee collega-ziekenhuizen beide gebruik maken van hetzelfde systeem zal de samenwerking alleen maar ten goede komen.'

Het Diaconessenhuis Leiden is een algemeen ziekenhuis met ruim dertienhonderd medewerkers, 85 medisch specialisten, driehonderd bedden en een verzorgingsgebied van ruim 140.000 inwoners. Het ziekenhuis heeft een duidelijke rol in de regio. De zorg die wordt geboden is voor iedereen toegankelijk, voldoet kwalitatief aan professionele maatstaven en is klantgericht en patiëntvriendelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is ook bekend hoeveel dit pakket heeft gekost? Op Computable.nl staat ook een business case van het St Antonius ziekenhuis en daar gebruiken ze open source.

Miljoenen waarschijnlijk.
Maar daarmee is 'open source' nog niet een betere optie.

Naast de licentiekosten zijn de kosten voor beheer en migratie erg relevant om tot een business case te komen. Verder zou het zomaar kunnen zijn dat open source software niet de gewenste functionaliteit van dit ziekenhuis heeft.
Het Diaconessenhuis in leiden staat bekend als klein maar persoonlijk met goede dienstverlening.

Minor detail is dat de migratie van het vorige systeem niet 100% verlopen is. Zo had ik volgens het nieuwe systeem opeens een cyste :)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-22T08:39:00.000Z externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.