Gasunie brengt Microsoft en SAP samen in PoC

Dit artikel delen:

Met behulp van Duet Enterprise is het mogelijk om informatie uit SAP op een gebruiksvriendelijke manier te ontsluiten via Microsoft SharePoint. Gasunie wilde meer over deze oplossing en vroeg The Next View om dit te onderzoeken aan de hand van een Proof of Concept (PoC). Het project werd een succes. 'Wij hebben een uitstekend beeld gekregen van de mogelijkheden van Duet Enterprise', zegt Jaap Oord, ICT Projectmanager bij Gasunie.

Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf. De organisatie verzorgt het transport van aardgas en groen gas in Nederland en Noord-Duitsland. De werkzaamheden variëren van gastransport en het aanleggen van nieuwe infrastructuur hiervoor tot de ontwikkeling van nieuwe diensten. De oplossingen van SAP spelen in de hele organisatie een grote rol, net als de software van Microsoft. \'Wij wilden vooral weten of Duet Enterprise voldoet aan onze eisen en past binnen de kaders van Gasunie', zegt Oord. 'Kan Duet Enterprise voor ons van nut zijn voor een aantal toepassingen? Op die vragen wilden wij een helder, eenduidig antwoord hebben.' Na een zorgvuldige selectie besloot Gasunie deze vraag voor te leggen aan The Next View. The Next View is gespecialiseerd in Duet Enterprise en is onder meer verbonden aan SAP als SAP-Microsoft Integratiepartner.


Concrete case, kort tijdsbestek

Een Proof of Concept is een mini-project. Aan de hand van een concrete case wordt in een kort tijdsbestek een werkend systeem ingericht. In dit specifieke geval had de PoC betrekking op Plant Maintenance. Deze case moest bewijzen dat het met behulp van Duet Enterprise mogelijk was om specifieke informatie uit SAP te halen en op een gebruiksvriendelijke manier beschikbaar te stellen binnen SharePoint. 

Gasunie en The Next View kozen voor een aanpak waarbij de opdrachtgever aan de hand van mock-ups eerst bepaalde ontwerpkeuzes kon maken. Nadat Gasunie zich in het ontwerp van de interface en de user experience kon vinden, ging The Next View het project op gestructureerde wijze verder uitwerken, invullen en bouwen. 'Ik ben heel tevreden over de manier waarop deze PoC plaatsvond', aldus Oord. 'De aapak was vanaf het begin heel helder en duidelijk. Het team heeft de verwachting die wij van The Next View hadden absoluut waargemaakt. Een leuk aspect aan dit traject vind ik dat je vaak het gevoel hebt dat SAP en Microsoft twee compleet verschillende werelden zijn. Tijdens dit project heb ik echter gemerkt dat je ze op een leuke, aangename, vlotte manier samen kunt brengen. Dat is uitstekend bevallen.' Het project nam uiteindelijk slechts zes weken in beslag en werd half december 2012 afgerond.

Helder beeld van de mogelijkheden

'De basisvraag - Kan Duet Enterprise iets voor ons betekenen? - is beantwoord', aldus Van Oord. 'Op een paar kleine details na hebben we een helder beeld van de mogelijkheden.' De oplossing voldoet aan de proof points die Gasunie opgesteld heeft. Duet Enterprise past bovendien binnen de architectuur van de opdrachtgever. Of Duet Enterprise in de toekomst daadwerkelijk ingezet zal worden door Gasunie, is nog de vraag. 'Maar dit is zeker een nuttige en belangrijke stap geweest in de besluitvorming daaromtrent.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zijn er naast Achmea en Gasunie nog meer bedrijven die met Duet aan de slag zijn? Zie ook: http://beta.wikiversity.org/wiki/Duet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-25T10:03:00.000Z Externe partij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.