'Arcgis inspireert Hack Rentmeesters'

Etiënne Hack

Sommige sectoren omarmen nieuwe technologie sneller dan andere. Maar om voorop te kunnen lopen is innoveren voor elke organisatie noodzakelijk. Geografische informatie wordt nu ook in de vastgoedwereld ontdekt. Zo maakt een mobiele app op het Arcgis-platform het verschil in het werk van Etiënne Hack.

Om vaste patronen te doorbreken zijn helden nodig. In tegenstelling tot de vaak meer conservatieve senior rentmeesters, zoeken de junior rentmeesters naar vernieuwing. Zo ook Etiënne Hack, sinds kort zelfstandig ondernemer in de rentmeesterij onder de naam 'Hack Rentmeesters'. Hij is voortdurend op zoek naar technologie die toepasbaar is in zijn vakgebied. 'Het zijn juist dit soort ontwikkelingen die een positieve invloed hebben op onze dienstverlening.' Hij introduceerde daarom Arcgis van Esri in zijn organisatie.

Hack Rentmeesters, een relatief klein raadgevers- en makelaarsbedrijf, ervaart dat het niet altijd gemakkelijk is om de juiste informatie te kunnen vinden. Etienne Hack ontdekte dat hij met de Arcgis-app de locatie van gebouwen kan gebruiken als schakel richting hun eigen erp-database, om geautomatiseerd correspondentie te starten of contracten op te stellen. 'De kaarten van Arcgis inspireren echter ook tot nieuwe inzichten en leiden tot beter onderbouwde beslissingen.'

Maar de echte winst zit volgens Hack toch in de volledige integratie van de buitendienst met het werk en de systemen op kantoor, door middel van de mobiele app. 'Dit stimuleert het delen van informatie en bevordert de samenwerking met opdrachtgevers. Vooral de visualisatie van de data op een smartphone of tablet op locatie wordt gewaardeerd. Dit is optimaal gebruik maken van de moderne technologie in een eeuwenoud beroep. We passen het toe bij vestigen zakelijke rechten (recht van opstal), beheer, advies, aan- en verkoop. Bij restgroenprojecten is het ook geschikt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beetje overload aan commerce lijkt mij maar goed. Ik gun graag een ieder succes en happyness.

Waar men hier maar al te makkelijk aan voorbij gaat is de volgende wetmatigheid van IT. Dat je namelijk eerst gedegen iets test en daarna een 'Pilot'.

Een andere wetmatigheid zegt dan bijvoorbeeld weer dat je jezelf niet altijd meteen maar als guineapig moet laten gebruiken. Als je namelijk mee wil doen in een dergelijk traject, waarbij je een waardevol onderdeel van het proces uit maakt, moet je er voor zorgen dat je dan ook navenant en evenredig daarvoor word beloond.

Bill Gates was namelijk één van de eerste die dit op deze wijze deed en is daar schat hemeltje rijk mee geworden. Maar... de wetmatigheden beten ook hem in zijn achterwerk later, dat deze manier niet voor alle MS producten op ging.

Hierdoor heeft ook BG ingezien zich wat meer te conformeren naar die wetmatigheden en er voor te zorgen dat het product dan ook degelijk was getest voor het de markt op kwam. En dan nog met gaten.

Leermomentje?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-01T10:53:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.