Iron Mountain archiveert brieven WO-I soldaten

Iron Mountain heeft duizenden testamenten en begeleidende brieven van Britse Eerste Wereldoorlog-soldaten gedigitaliseerd en ontsloten. De hartverscheurende personalia zijn opgenomen in het 41 miljoen documenten tellende archief van Her Majesty´s Courts and Tribunals Service dat Iron Mountain beheert. Ter herdenking van de ´Grote Oorlog´, die honderd jaar geleden met de slag bij het Belgische Ieper begon, zijn ze in te zien via Her Majesty’s Court and Tribunal Service (HMCTS).

Tijdens de slag om Ieper schreven soldaten in de leeftijd van 18 tot 34 jaar boodschappen aan hun dierbaren. Daaronder ook hun nalatenschap-documenten waarin ze hun dierbaren bij voorbaat al hun aardse bezittingen nalieten.

De testamenten maken deel uit van een uniek Brits archief met 278.000 gedigitaliseerde documenten die door Iron Mountain online beschikbaar zijn gemaakt. Het maakt op zijn beurt deel uit van het grotere Her Majesty’s Court and Tribunal Service (HMCTS)-archief dat in totaal 41 miljoen testamenten bevat en worden beheerd door Iron Mountain. Inmiddels zijn in totaal 3,5 miljoen testamenten online beschikbaar, die voor een kleine vergoeding hier zijn te vinden.

Eeuwig voortbestaan

'De Eerste Wereldoorlog eiste tientallen miljoenen doden', aldus Jeroen Strik van Iron Mountain. 'Velen waren gewone burgers die vrijwillig reageerden op de mobilisatieoproep om hun land te dienen. Het waren deze mannen die hun zaken met een papieren notitie nalieten aan hun dierbaren. Dankzij het destijds juist ingevoerde onderwijssysteem, waren zij de eersten die dergelijke papieren documenten überhaupt konden nalaten. Deze documenten zijn van onschatbare waarde voor historici, genealogen en familieleden.'

'Dankzij de nieuwste digitale scan- en opslagtechnologie, is het mogelijk deze broze papieren documenten voor de eeuwigheid te bewaren, en zullen hun verhalen voor altijd voortleven. Iron Mountain draagt hierdoor bij aan dit Britse eerbetoon aan zijn soldaten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-28T10:44:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.